ImageNe prođe ni tjedan dana da se u modnim časopisima ili na portalima ne objavi neki novi veliki modni trend. No, svi od njih ne postanu hit kakvim se najavljuju. Zapravo, veliki trendovi su rijetki, malo se koji održi na modnoj sceni i po nekoliko godina. Zapitate li se ikada tko su to diktatori modnih trendova, tko to smišlja što bi velika populacija ženskog spola mogla prihvatiti, zapravo, za čime bi žene mogle poludjeti, kakav će komad odjeće ili obuće preplaviti naše ulice?

 

Često se za neku veliku filmsku ili glazbenu zvijezdu zna reći da je diktator modnih trendova, laskajući joj tako i diveći se dobrom modnom stilu te osobe.

No, malo će koja od nas na našim ulicama nositi ono što je npr. vidjela u Madonninom spotu. Tako da se u stvarnosti, barem u našem gradu, uistinu rijetko kada potvrdi da neka hollywoodska zvijezda određuje što ćemo to mi nositi.
ImageZapravo, ne postoji grupa ljudi koja određuje što je moderno a što ne.
Doduše, dizajneri su ti koji određuju što je to u prvom planu - na njihovim modnim pistama, te nam na taj način nude nešto novo što bi se ženama masovno moglo svidjeti. Istina, neki su dizajneri toliko slavni da se oni u svijetu mode doslovno smatraju diktatorima modnih trendova, pa se što god oni dizajniraju, naveliko preporučuje svima nama. No, tu prestaje njihov utjecaj jer malo će tko kupiti nešto ukoliko je etiketa jedini plus te 'krpice'.
U biti, događa se to da se dizajneri i kupci (vlasnici butika koji kupuju robu kojom će trgovati) oslanjaju na svoju najbolju procjenu i u prodaju puste više različitih lookova, odnosno novih modela, uzoraka ili materijala odjeće ili obuće, te prate što se najbolje prodaje. U stvari, mi smo ti koji određujemo modne trendove jer mi odlučujemo što ćemo kupiti i nositi. Tako da je svaka od nas ljubiteljica mode jedna karika u lancu o kojemu ovisi što je to moderno.  

 

Image 

Članci koje smo odabrali za vas