bamba naslovna1


Bamba je dječji brand orijentiran na prirodne materijale, udobnost i moderan dizajn. Njihovi proizvodi su praktični i nosivi, a svaki artikl je izrađen s velikom pozornosti. Uz odjeću za babe i djecu, u svojoj ponudi imaju i odjeću za trudnice, kao i razne dodatke i igračke za djecu. Veseli dizajn jedan je od glavnih razloga zašto će vam ovi komadi ukrasti pozornost, a povodom treće godišnjice branda, razgovarali smo s Amrom Žužić-Bećirbegović, dizajnericom koja se krije iza ovog branda, o njihovoj veseloj poslovnoj avanturi.

Prije par dana vaš brand je proslavio treću godišnjicu nastanka. Čestitamo. Kako je započela Bamba priča? Što vam je najveća inspiracija i motivacija za rad?

Bamba je svoje putovanje započela prije tri godine, a nastala je sasvim spontano. Uz rođenje sina poželjela sam da si sama kreiram radno vrijeme, da budem više uz njega, stoga sam odlučila dotadašnji posao napustiti i krenuti u avanturu izrade dječjih stvari i dodataka. Najveća inspiracija mi je upravo bio sin, i danas je, zapravo sve naše kolekcije i proizvodi rastu usporedno s njim. Na samom početku smo imali uglavnom baby dodatke, a sada su tu već i druge stvari za stariju djecu.

bamba kids4

bamba kids1

 

Tko čini vaš tim i kako ste međusobno rasporedili  uloge i zadatke?

Bamba je porodična kompanija i nosioci kompletnog projekta smo suprug i ja, on je taj koji se brine o nabavi i logističkoj podršci, a ja sam ona koja je zadužena za dizajniranje i prezentaciju proizvoda, za kontakte sa javnošću, organizaciju rada i sl. U našem timu su i tete koje ideje pretvaraju u stvarnost, i njihova pomoć nam je višestruko značajna, te stoga u našem timu gradimo odnose koji su podržavajući i do sada nam se to pokazalo kao jedna od najboljih investicija, jer od starta su iste osobe sa nama, a nove nam se priključuju.

bamba kids3


Sve vaše artikle izrađujete ručno u vašoj kreativnoj radionici. Koliko je vremena potrebno za izradu vaših artikala i kako teče proces od ideje do realizacije?

Da, naši artikli se izrađuju u našoj zasad maloj manufakturi u Sarajevu i u biti ovisno od proizvoda do proizvoda ovisi i vremenska realizacija. Generalni proces kreće naravno od ideje, zatim skiciranja iste, tehničkog crteža u predviđenim dimenzijama, zatim odabira materijala koji će se koristiti za zadati predmet, potom krojenja i u konačnici šivenja. Naravno tu još nije sve završeno jer slijedi kontrola proizvoda, da li je sve onako kako treba da bude, zatim fotografiranje istog i predstavljanje na društvenim mrežama.

3 karakteristike Bamba baby proizvoda?


Udobnost, prirodni materijali i kvalitet.

bamba kids11


Kakve su bile reakcije bh.trudnica i roditelja na vaše artikle? Imaju li vaši kupci već svoje favorite?

Zaista možemo reći da imamo pozitivne reakcije naših kupaca jer nam se već vraćaju u ponovnu kupovinu, preporučuju drugim majkama, odabiru poklone kod nas za druge i sl. Naravno postoje i favoriti, i nešto što mame zaista u ovom momentu vole su baby siperci i vreće za spavanje za djecu.

U vašoj ponudi imate i zanimljive didaktičke igračke?

Da, u našoj ponudi imamo didaktičke kocke i loptice koje su namijenjene bebama od 2 mjeseca do 18 mjeseci. U ranom uzrastu bebe uče hvatati igračku, stavljaju u usta sve što im se nađe pod rukom i naš cilj je bio napraviti igračku koja će biti sigurna, mekana i zanimljiva. Iz tog razloga su nastale naše didaktičke kocke i loptice i zaista imamo pozitivne komentare za njih.

didaktickekocke bamba


Kako prepoznajete i prilagođavate potrebe kupaca te trendova u izradi artikala?


Generalno u izradi artikala se vodimo onim što nam se u danom momentu dopada i uglavnom to bude to i za naše klijente. Međutim rado slušamo i želje naših klijenata, te uz sve ubacujemo i naš „dodir“ kolekcijama. Od prošle godine imamo i generalnu predstavnicu za italijansko tržište, te već sada u izradi i pripremi novih kolekcija može se vidjeti i taj svjetski trend u odabiru boja i kombinacija.

 

bamba kids8

bamba kids9

Najveći poslovni izazov u tri godine rada?

Generalno najveći izazov mi je bio izići iz zone komfora i uopće se odlučiti pokrenuti i graditi brand u oblasti dječjeg tekstila. Svladavajući taj izazov bila sam svjesna u šta se upuštam i gdje se krećem, te smo krenuli stepenicu po stepenicu, bez velikih oscilacija i turbulencija. Ponekad napravimo par dobrih koraka, a opet ponekad i par loših, ali opet kažem bitno je da sve shvatimo kao izazov i odmah je sve lakše jer to su samo stepenice u poslovnom svijetu, pa idete nekad gore, nekad dole, ali ste i dalje na istoj putanji što je najbitnije.

bamba kids10

bamba kids17

bamba kids13


Gdje i kako kupci mogu pogledati/naručiti Bamba artikle?

Od naredne sedmice Bamba otvara vrata svoje manufakture u sarajevskom naselju Dobrinja, u sklopu koje imamo i izložbeni dio gdje će kupci moći pogledati, kupiti i poručiti naše proizvode. I naravno kao i do sada ostaje naš online izlog za sve one koji nisu u mogućnosti da nas posjete.

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl