naslovna lavandacameo pokloni modamo

 

Ponekada nismo sigurni predstavlja li nam veći izazov kupovina ili pakiranje poklona za naše najmilije. Često smo se pronašli u scenariju u kojem s tragovima lijepila na rukama (kao i na radnom stolu), nepravilno izrezanim papirom i ukrasima pitamo kako je moguće da još nismo savladali vještinu pakiranja poklona? Za savjete kako doma uz minimalan alat i malo truda upakirati dar potražili smo u cvjećarnici Lavanda, gdje su nam pokazali kako na tri prekrasna načina upakirati najpoželjniji poklon ovih blagdana. Da, pogodili ste. Riječ je o CHICovniku, omiljenom planeru za žene.

Ljupka Dragana na naš je izazov odgovorila s tri ideje kako poklonu dati neodoljiv štih koji će vašim najmilijima naslikati osmijeh na lice pri samom pogledu na vaše majstorsko umijeće. Spremni?

Potrebni materijali:

Ukrasni papir (jednobojni ili sa sitnim prugama, zvjezdicama ili točkicama na sebi)
Škare
Lijepilo
Kanapa
CHICovnik
Satenska vrpca u bojama
Par grančica božikovine
Kartice na kojima možete ispisati kratku poruku

Priprema:

#KORAK 1
Izrežite ukrasni papir. Neka površina izrezanog djela bude dvostruko veća od veličine poklona koji umatate u papir. Poklon na papir stavite tako da prednja strana poklona bude okrenuta prema dolje, prema papiru. Poklon smjestite na sredinu papira.

01

02

#KORAK 2
Presavijte gornju stranu papira prema poklonu, tako da u potpunosti prekrije poklon. Ponovite i sa donje strane. Donju stranu papira na sredini presavijte i zalijepite ljepilom.

03

04

#KORAK 3
Viškove papira sa strane odrežite škarama.

05

#KORAK 4
Papir s preostale dvije strane također presavijte prema unutra, te zalijepite ljepilom.

06

07

#KORAK 5
Sada imate savršeno zapakiran poklon u vaš omiljeni ukrasni papir. Slijedi ukrašavanje.
Vjerujemo da u vašem domu imate kanapu. Iskoristite ju za rustikalan šarm vašeg poklona.
Uzmite oba kraja kanape i sa stražnje strane poklona prekrižite dva kraja. Zatim uzmite oba djela kanape, okrenite ih prema gore i prebacite sa prednje strane poklona. Na sredini poklona svežite čvor.

08

09


#KORAK 6
Krajeve kanape iskoristite za dodavanje sitnih blagdanskih ukrasa. Grane zimzelenog drveća, cimet, ceduljica s porukom, svi ti detalji pomoći će da poklon dobije personaliziran izgled. Sve što vam miriše na blagdane i budi uspomene, odličan je decor za vas.

11

12

#KORAK 7
Umjesto kanape, možete birati i satensku traku. Ona od baršuna dat će glamurozan izgled poklonu. Traku omotajte oko poklona i na sredini, s prednje strane svežite volumeniziranu mašnu.

13

14

15

16

17

18

#KORAK 8
Ukoliko volite klasiku, birajte crnu satensku traku za ukrašavanje i crveni detalj koji čine fantastičan blagdanski duo.

19

20

21

23

24

26

 

 

Styling i dekoracija: Cvjećarnica Lavanda, Broćanska 12., Čitluk
Facebook: Lavanda
Instagram: Lavanda Cameo

Foto: MODAMO.info

Članci koje smo odabrali za vas