Image U nedjelju je u 86. godini umro kontroverzni modni kritičar Richard Blackwell. Proslavio se svojim godišnjim listama najbolje i najgore odjevenih osoba. Njegovi uvredljivi komentari nikoga nisu ostavljali ravnodušnim, te ga se smatra sastavnim dijelom američke pop-kulture. Na kritike svog opakog jezika odgovarao je da mu je cilj bio oblatiti odjeću, a ne žene koje ju nose, te da je samo govorio ono što drugi šapuću. Karijeru je započeo kao glumac, no poslije je otkrio ljubav prema dizajnu i pokrenuo vlastitu modnu liniju. Prvu listu najgore odjevenih sastavio je 1960. godine kao članak za magazin American Weekly, no uvidjevši reakcije ljudi, odlučio je pretvoriti je u tradiciju.

Na njegovim listama su se tijekom svih tih godina našle brojne zvijezde među kojima su Cher, kraljica Elizabeta, Dolly Parton, Christina Aguilera, Mariah Carey, Paris Hilton, Britney Spears, Victoria Beckham i mnoge druge. Posljednjih godina na listu je uvrstio i muškarce - Dennisa Rodmana, Marilyna Mansona i druge.

 

Image

 

Slijede neki od njegovih zločestih i dovitljivih komentara koji će zasigurno ostati zabilježeni u povijesnoj modnoj čitanci:

 

Barbra Streisand: "Izgleda kao muškobanjasta Frankensteinova mlada."

Meryl Streep: "Ciganka izbačena iz čerge."

Madonna: "Gologuza babilonska dosada."

Bjork: "Ona pleše u mraku, a tamo se i odijeva."

Lindsey Lohan: "Od neodoljivog do žalosnog."

 

ImageImage

 

Njegov smisao za kritiku će nam zasigurno nedostajati.

Članci koje smo odabrali za vas