Moda i balet čine idealan spoj

   Engleski nacionalni balet zamolio je poznate dizajnerske kuće, među kojima su se našli i Moschino, Roksanda Ilincic, Christian Louboutin, Giles Deacon i Erdem, da kreiraju baletne oprave koje će se prodavati na večerašnjoj javnoj dražbi u palači Kensington u Londonu.
"Mislim da je baletni kostim jedan od najljepših odjevnih predmeta ikad izmišljenih, stoga sam bila počašćena pozivom ove prestižne institucije da kreiram vlastitu inačicu istog", rekla je Rosella Jardini, kreativna direktorica kuće Moschino. Louboutin se pak zapitao: "Nije li klasična baletna papučica u biti najviša štikla koja postoji, štikla koja plesačice vine u nebo, bliže raju?"

Roksanda Ilincic očito je bila pod dojmom Crnog labuda, kreiravši haljinu sa drapiranim gornjim dijelom i perjem pri dnu, dok je Kinder Aggugini zadržao imidž romantičnog buntovnika uparivši cvjetnu baletnu suknju sa pamučnom majicom iz svoje jesenske kolekcije sa otisnutim natpisom Vive l'art.
Ako vam neka od ovih oprava zapadne za oko, a želite podržati Engleski nacionalni balet, svoju ponudu možete poslati na support@ballet.org.uk.

Pogledajte kreacije poznatih dizajnera.


A.S.
Foto: vogue.co.uk

Članci koje smo odabrali za vas