12AZZEDINE-web-master768On je bio dizajner koji je imao posebno ženstven pristup ženskom tijelu. Na sasvim novi i inovativan način igrao se krojevima spajajući skulpturalnost, seksipil i glamur u prekrasne kreacije kojima se modna elita posebice radovala.

Strastvene kolekcionarke u ormaru imaju haljinu u njegovom potpisu tik uz Chanel kostim, a kreativni dizajner inspiraciju je pronalazio u svemu što ga okružuje, često spajajući umjetnost i modu. Na njegovim revijama gosti su znali čekati i po sat vremena na početak revije, a redovito se održavala u dijelu godine kada nije tjedan mode. Kršio je modna pravila i uživao je u tome. Supermodeli su ga obožavali, kao i dame iz javnog života.

azzedine-alaia-at-the-palais-galliera-01


Rođen je 1840.godine, te je u Tunisu studirao kiparstvo. Kada je uvidio da to nije smjer koji mu u potpunosti odgovara, pronašao je drugi način kako da svoju strast pretvori u umjetničko djelo. U Pariz se preselio 1957., gdje je dobio posao u ateljeu Christiana Diora, radio je i s Thierry Mugler brandom, a svoju prvu kolekciju predstavio je 1980.godine. Njegov spoj visoke mode i skulpture učinio je da mu modni urednici prepišu titulu velikog vizionara i nevjerojatnog dizajnera. Vijest o njegovoj smrti jutros je rastužila cijelu modnu industriju. Azzedine je preminuo u Parizu u 77.godini.  

Članci koje smo odabrali za vas