tecajcrtanja osnovnoskolci 4

Iza inicijative pokretanja tečaja Crtanja i Slikanja za osnovnoškolce stoje dvije prijateljice, koje su se upoznale na sličnom tečaju kojeg su godinama pohađale - Ivona Beus i Martina Penava. Ideja za tečaj javila se spontano, budući da su željele objediniti ljubav prema radu s djecom i sklonost umjetnosti.
„Udružile smo se i praktično primijenile znanja iz psihologije i arhitekture i integrirale ih u koncept tečaja.“ – otkrila nam je Martina, jedna od organizatorica tečaja.

Bitna informacija za roditelje je da je Ivona psihologinja, Martina arhitektica, pa dok ispijaju kavu subotom popodne, djeca su u sigurnim rukama. Tečaj uključuje 16 sati poduke koja traje 2 mjeseca. Održava se jedanput tjedno, po dva puna sata, u 16:30 h, subotom, na adresi kneza Branimira 2, to jest tržni centar Rondo u Mostaru, na prvom katu, gdje se nalazi njihova učionica.
Kroz tih 8 subotnjih popodneva na kreativan i zabavan način djeca će proći kroz 4 tehnike: olovka, ugljen, suhi pastel i akvarel, ali i kroz niz poučnih crtica koje za sad kriju i otkrit će ih tek polaznicima.

tecajcrtanja osnovnoskolci 3

Osnovna ideja tečaja je da se kroz zabavan i kreativan način djeci približi svijet umjetnosti i da djeca kroz međusobno druženje razviju socijalne vještine i naravno, stavljaju naglasak na kreativni rad koji ima važan značajan za razvoj kognitivnih sposobnosti, poboljšavanje socijalnih vještina, ostvarivanje vlastitih kreativnih potencijala.

Pristup koji koriste, iako grupni, zasniva se na značajnom udjelu individualnog pristupa, kako bi omogućili svakom djetetu da usvoji znanja koja im na tečaju nude. Osim osnovnih slikarskih tehnika, djeca će učiti i o pravcima u umjetnosti, poznatim slikarima, percepciji, ali i važnosti timskog rada.

tecajcrtanja osnovnoskolci 2

Tečaj počinje 13.5., a 2 mjeseca zajedničkog učenja i druženja obilježit će prigodnom izložbom, gdje će roditelji i svi zainteresirani moći vidjet što su to oni radili svake subote i informirati se o svemu što ih zanima! Rezultat individualnog, ali i timskog rada prezentirat će uz blicanje fotoaparata i čašu (dječjeg) šampanjca.

Prijave za tečaj traju do 10.5, a prijaviti svoje djete možete kontaktom na broj mobitela 063 078 394, na email crtamoislikamo@gmail.com ili na njihovoj Facebook stranici Crtamo i Slikamo. 

Članci koje smo odabrali za vas