06

Met gala svake godine na prvi ponedjeljak u mjesecu svibnju u New Yorku okuplja neka od najpoznatijih imena iz svijeta mode i filma, koja su dotjerana u skladu s temom koja je odabrana.

Ova donatorska večer Instituta za kostime koji djeluje pri Metropolitan muzeju umjetnosti, gdje se i Met gala održava, svake godine kroz ulaznice za gala večer i donacije prikuplja velike svote novca za rad instituta. I dok biste na prvu pomislili da je kupovina ulaznice (koja košta oko 25 000 dolara) dovoljno za dolazak na ovaj poznati event, varate se. Anna Wintour, odnosno Vogue mora odobriti svako ime s liste. Upravo je to i razlog što se svake godine javlja cijeli niz tračeva kome će Vrag koji nosi Pradu dozvoliti da se pojavi na ovom važnom društvenom događaju. Anna je i dama koja je zbog incidenta sa Solange i Jay Z u dizalu (procurila je snimka sa eventa na kojem se Solange dere i fizički napda Jay-Z) zabranila fotografiranje na događaju gostima eventa (doviđenja Insta Story.)
U susret večerašnjoj Met gali, donosimo još par zanimljivih činjenica sa ovog događaja.

#1 milijun
Ovo je brojka koja otkriva koliko je zapravo cvijeća potrošena za ilustraciju za prošlogogodišnju Gala večer. Veliki dio cvijeća stigao je iz Kolumbije.

01

#1948
Ovo je godina u kojoj je održana prva Met Ball Gala, a osnovala ju je Eleanor Lamber. Anna Wintour je na čelu ove fondacije od 1995.godine.

02

#25,000
Cijena ulaznice za dolazak na ovaj event godine!

#1
Snimljen je jedan dokumentarac o pripremama za ovaj događaj, kao i izložbi koja prati temu večeri.
Nazvan je The First Monday In May i trebali biste ga već danas pogledati.

#2000
Broj bisera koji su padali niz haljinu od lateksa koju je nosila Beyonce.
Haljina nosi Givenchy haute couture etiketu.

05

#610
Broj uzvanika na prošlogodišnjoj Gali, koji su bili raspoređeni za 65 prekrasno uređenih stolova.

#3
Ove godine, tri će domaćina dočekivati sve goste na Met gali. Uz Annu Wintour, to su Rei Kawakubo, osnivačica branda Comme des Garçons, te Katy Perry i Pharrell Williams. Naime, upravo je Rei i njen doprinos modi u posljednjih 40 godina tema ovogodišnje Met Gala izložbe.

#12,5 milijuna
Iznos koji je prikupljen 2015.godine za rad Instituta kostima u Metropolitan muzeju.

#23
23 metra bila je duga Rihannina žuta haljina, koju je dizajnirao Guo Pei.

09


Foto: Vogue

Članci koje smo odabrali za vas