unnamed

Rikardo Druškić, jedan od najtalentiranijih umjetnika mlađe generacije, jučer je u sklopu Pop Art Festivala svoje djelo prenio na neobično umjetničko platno – putnički automobil Seat Leon. Treći dan Pop Art Festivala obilježio je događaj u Sarajevo City Centru u sklopu kojeg je umjetnik Rikardo Druškić kreirao umjetničko djelo na točkovima. Prisutni su uživali u oslikavanju putničkog automobila Seat Leon koji je kompanija Porsche Sarajevo ustupila za potrebe ovog umjetničkog performansa.
Oslikavanje automobila u svijetu počelo je prije 40 godina kada su najpoznatiji umjetnici iz Pop Art perioda, poput Roya Lichtensteina i Andy Warhola, počeli oslikavati trkaće automobile.

unnamed (1)

“Moram reći da sam oduševljen suradnjom s Pop Art Festivalom i Porsche Sarajevo. Čast mi je što sam pozvan da učestvujem u oslikavanju ovog automobila, koji je sam po sebi sjajno umjetničko djelo,” kazao je Druškić.
Ovo izvanredno umjetničko će biti izloženo u salonu kompanije Porsche Sarajevo.
U sklopu ovog događaja održana je i radionica slikanja za učesnike Pop Art Festivala. Polaznici radionice slikali su radove u Pop Art stilu na temu automobila.

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl