grazia-akademija

Ako ste mladi, kreativni i želite pronaći svoje mjesto na modnoj sceni, magazin Grazia je pripremio zanimljiv modni projekt koji je vrijedan vaše pozornosti. Budite dio modne akademije koja okuplja poznate bh. modne dizajnere i pruža priliku talentiranim mladim ljudima da rade uz brojna imena naše modne scene. Ne propustite priliku da učite od njih i uz to osvojite vrijedne nagrade. Budite dio njihovog modnog projekta, prijavite se i zajedno s njima ispričajte sjajne modne priče.

„Grazia Fashion Academy okupiće osam talentovanih mladih ljudi, koje će u narednih osam mjeseci mentorisati i edukovati eminentni bosanskohercegovački modni dizajneri. Polaznici Akademije dobiće jedinstvenu priliku da pod mentorstvom afirmisanih modnih dizajnera osmisle i kreiraju jedan odjevni predmet koji će na kraju 2017. godine biti premijerno predstavljen, a najbolji među njima osvojiće i vrijednu nagradu. Modna akademija trajaće od aprila do novembra. U tom periodu biće organizovane edukativne radionice na kojima će mentori i polaznici razmijeniti ideje te iskustva zajedničkog rada, uz stručna i praktična predavanja. Za svakog polaznika osigurana su sredstva za rad u materijalu“, ističe Ines Kunovac, glavna i odgovorna urednica magazina Grazia. Tema natječaja je 'Između tradicije i futurizma, žanr je avangarda, boje trebaju biti monokromatske a uz skicu na ovu temu, svi sudionici trebaju poslati i dizajnerski list te CV. O akademiji i ovom modnom projektu saznajte više na stranicama magazina Grazia.

grazia-akademijansl

Svi učesnici Akademije na kraju će dobiti certifikate o uspješno završenom ciklusu, a za najboljeg polaznika osigurana je nagrada u materijalu (vrijednost 1000 km) za njegovu/njenu prvu samostalnu reviju, te premijerno predstavljanje na jednoj od inozemnih modnih revija.

Članci koje smo odabrali za vas