bijeletenisice ciscenje trendovi 1


Obzirom da su se bijele tenisice već upisale na listu modnih dodataka koje ima svaka dama sa stilom (brojne street style fotografije ovoj tezi idu u prilog), jasno je da se sa svakim novim nošenjem pitamo, kako ćemo učiniti da idući put izgledaju kao da su netom kupljene?

Jedna šetnja gradom, susret s kišnim lokvama ili trčanje dok rješavamo obveze s to do liste ostavljaju traga na savršeno bijelim tenisicama. I iako nam se dugo vremena činilo da je misija zadržavanja snježno bijelih tenisica takvima kroz par mjeseci nemoguća, postoji par trikova uz koje ćete produžiti rok trajanja vaših tenisica. Sve je stvar pravilne njege i skladištenja vašeg omiljenog para tenisica. I SOS trikova koje vam otkrivamo u nastavku.

#Bijeli lak vaš je saveznik u borbi protiv malenih ogrebotina
Trik koji smo posudili iz filma Zgodna žena. Ukoliko na tenisicama imate manju ogrebotinu, možete je sakriti uz pomoć laka za nokte. Naravno, ovo dolazi u obzir samo za manje tragove oštećenja, budući da jedino u tim slučajevima vaš lak izgleda neprimjetno na površini tenisica. 

bijeletenisice ciscenje trendovi 2

 

#Četkica za zube u ulozi četke za čišćenje
Za teško dostupna mjesta za čišćenje na tenisicama, koristite četkicu za zube, sapun i toplu vodu. I nježno prilikom četkanja.

#Izbjegavajte mašinu za pranje rublja
Svoje tenisice radije zatopite u toplu vodu u kojoj ste prethodno razmutili sapun te ih osušite na svježem zraku. Savjet plus: unutar tenisica stavite papirne ručnike, oni će pomoći ubrzati sušenje.

#Masne mrlje = četkica + šampon
Ukoliko je na vaše tenisice pao omiljeni umak ili neki od namaza koji su ostavili masnu mrlju, uz pomoć šampona i četkice istrljajte mrlju.

#Uvijek pravilno skladištite tenisice
Nemojte ih ostavljati vani (na otvorenom, na ulazu u kuću...) ili van kutija za skladištenje cipela. Smanjite što više možete utjecaj vanjskih vremenskih čimbenika.

#Izbjeljivač - ali u malim količinama
U vrlo malim količinama možete ga koristiti i na vašim tenisicama. Naravno, prethodno u uputama provjeriti koja će količina izbjeljivača i tople vode biti sigurna za vaše tenisice. I koristite ponovno četkicu za njihovo apliciranje na tenisice.


Foto: Pinterest

Članci koje smo odabrali za vas