ernasaljevic modamozaviruje torba 3

Pregledavajući Instagram profile ovih dama i njihove dnevne avanture koje s nama dijele na svojim društvenim mrežama, željeli smo zaviriti u njihove torbe i saznati bez kojih SOS pomoćnika ne mogu zamisliti odlazak na posao, putovanje ili posjetu omiljenom lokalnom lounge baru.

Jasno je da ona čuva sve njihove omiljene beauty proizvode koji su im potrebni kroz dan, pomaže im organizirati obveze, čuva njihove ključeve i telefon, a itekako je korisna i s borbom s brojnim spisima.

***

Emina Smaka, bh. Insta blogerica

S obzirom na to da sam ja više backpack girl, uvijek nosim mnogo stvari sa sobom. Tokom zime u ruksaku uvijek imam barem jednu kremu za ruke, zima i moja koža se ne vole baš. Pored Chicovnika nosim još jedan planer za posao koji dodatno koristim da zapišem sve fashion stvari koje se moraju znati. U fazi sam istraživanja muške mode, tako da uvijek imam neki materijal vezan za to. Naočale, paracetamol, dezodorans, parfem, novčanik, maramice i hrpa papira i računa su must have!Erna Saljević, bh.blogerica i PR managerica

U zadnje vrijeme i dok je ovog sumornog vremena, odlučujem se za što vedrije modele torbi. Nekoliko dana unazad moje svakodnevne outfite uveseljava torba dizajnerice Lucije Vrcić, a ona je u obliku ajkulice. Toliko je šarmantna da me instant oraspoloži!

ernasaljevic modamozaviruje torba 2

U njoj se nalazi sve moguće i nemoguće. Dane organizujem zapisivajući sve obaveze u neizostavni CHICovnik. Staedtler flomasteri su tu da obojim sve te bitne dane i događaje u njemu, ali i da pustim krativnosti na volju dok obavljam telefonske razgovore. Gelasta crna hemijska je moj must-have, ali i grafitna olovka. Obavezan mi je gel za dezinfekciju ruku, dm-mini pakovanje. Od šminke ponesem neke basic stvari koje mi trebaju da tokom dugog radnog dana popravim situaciju, ali i ako naveče produžim na piće, da transformišem make-up u večernji look. Tako se tu nađu: Clarins foundation, Zoeva paleta, highlighter za svježinu, maskara, pokoja četkica i naravno olovka boje mesa uz Nyx Lingerie sjaj. Nakit stavim u toku dana, jer ujutro uglavnom kasnim pa ga samo ponesem u torbi. Bez telefona ne idem nigdje! Lak je tu ukoliko se slučajno desi da skinem boju tokom dana, spašava u svim situacijama! Bezbroj ključeva. Njihov zveket me svako malo podsjeti na toplinu doma i pidžamu. :) Trenutno omiljeni par naočara Tiffany&co - Inoma concept store. Novčanik. Časopis pod obavezno za vrijeme između sastanaka ili na pauzi. Ono listanje i šuškanje stranica me jako opušta. Moj omiljeni Chanel parfem za pokoju kapljicu dnevno. Ali i neizostavni Polaroid aparatić da začini dan instant ljubavlju i svakog dana druga fotka kao inspo za taj dan.

Stanislava Borovac, bh. Insta blogerica

Po danu nosim velike torbe jer u njih stane više stvari. Ono obavezno (osim mobitela, novčanika, ključeva) su krema za ruke, balzam, punjač, čokoladica i naravno CHICovnik.

stanislavaborovac modamozaviruje

Mia Kozo, bh. Insta blogerica

Zavisno od veličine torbe koju nosim mijenja se i sadržaj. A s obzirom da su sada u trendu manje torbe, sadržaj se svodi na ono minimalno i najpotrebnije. Uvijek sa sobom nosim novčanik, parfem, sunčane naočale, mobitel, sjaj i olovku za usne i naravno, neizostavan je Chicovnik jer mi pomaže u planiranju i izvršavanju dnevnih obaveza.

miakozo modamozaviruje

Članci koje smo odabrali za vas