tmp aIRJH2 512ea71f471398bc GettyImages-880239560Njihova romansa započela je još 2016.godine, a od njihovih zaruka koje su bile u jedanaestom mjesecu prošle godine do danas, redovito smo pratili njihove kraljevske obveze i aktivnosti. Ostao je samo još jedan dan do njihovog vjenčanja, te dok nestrpljivo iščekujemo saznati kako će izgledati vjenčanica Meghan Markle, ovo su neke od zanimljivih činjenica o kraljevskom vječanju. 


#DATUM
Meghan i Harry će se vjenčati, sutra, 19.5. u 12h sati, po londonskom vremenu.

#LOKACIJA
Vjenčanje će se održati u kapelici St. George u dvorcu Windsor.

#PROGRAM VJENČANJA
Sat vremena prije vjenčanja predviđen je dolazak uzvanika na kraljevsko vjenčanje, dok će članovi kraljevske obitelji doći do 11:20h. Petnaest minuta prije samog početka vjenčanja doći će princ Harry zajedno s kumom, vojvodom od Cambridgea, dok će pet minuta prije samog početka vjenčanja doći i kraljica Elizabeta. Naime, prema protokolu, ona je posljednji član kraljevske obitelji koji stiže na vjenčanje. Meghan će do oltara dopratiti princ Charles.

meghan-markle-prince-harry-ralph-russo-engagement-picture-celebrity-royal-style-story-2

Ceremonija vjenčanja će prema predviđanjima trajati sat vremena, nakon čega će Princ Harry i njezino kraljevsko visočanstvo princeza Henryja od Walesa (nova službena titula Meghan Markle) zajedno sa članovima obitelji krenuti u procesiju kočijama niz ulicu Castle Hill i High Street, te će proći i kroz prekrasan Long Walk. Nakon toga slijedi prijem kod kraljice Elizabete. Večernji prijam i zabava kod princa Charlesa su rezervirani za 20:00h.

#TORTA
Iako su se članovi kraljevske obitelji dosada najčešće birali voćni kolač, Meghan i Harry su odabrali tortu od limuna i bazge s kremom od maslaca, koja će svojim okusom i cvjetnom dekoracijom slaviti proljeće. Za izradu torte zadužena je Claire Ptak, vlasnica slastičarnice Violet Cakes u istočnom Londonu.


torts

#CVIJEĆE
Philippa Craddock je dama koja je zaslužna za cvjetne dekoracije na kraljevskom vjenčanju. Već je otkriveno da će za dizajn dekoracija upotrijebiti sezonsko cvijeće koje raste na području Windsora, božure i crveni naprstak, kao i bijele ruže, omiljeno cvijeće princeze Diane.

#POZIVNICE
Elegantna i sofisticirana s detaljima koji joj daju glamurozan prizvuk, svaki detalj na pozivnici je detaljno osmišljen. Na samom vrhu pozivnice nalazi se pečat prepoznatljiv za obitelj Wales, a pozivnice je izradila londonska kompanija Barnard & Westwood, koja s kraljevskom obitelji surađuje još od 1985.godine. Svaka pozivnica izrađena je tradicionalnim tiskarskim postupkom na tiskarskom stroju iz tridesetih godina prošlog stoljeća.

 

pozivnicakonacno#DJEVERUŠE I DJEVERI
Četverogodišnji George i trogodišnja Charlotte najslađi su i najmlađi sudionici kraljevskog vjenčanja koji imaju i neodoljivu ulogu – male djeveruše i malog djevera. U toj ulozi pridružit će im se i Florence van Custsem, Remi i Rylan Litt, Ivy Mulroney, te Zalie Warren.

#FOTOGRAF
Alexi Lubomirski je, kako se i predviđalo, dobio ulogu službenog fotografa na kraljevskom vjenčanju. Alexi je autor i njihovih zaručničkih fotografija, te će biti zadužen za kreiranje nezaboravnih uspomena i u novom poglavlju njihove ljubavi.

#POKLONI ZA MLADENCE
Meghan i Harry su zamolili svoje goste da novac za poklone radije doniraju nekoj od ovih sedam humanitarnih organizacija CHIVA, Crisis, Scotty's Little Soldiers i The Wilderness Foundation UK.

prince-harry-meghan-markle-engagement-pics-03

 

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica parfem

insta nsl