playboy naslovna

Izdavač, osnivač i kreativni direktor magazina koji je napravio revoluciju u američkom izdavaštvu i postao jedan od poznatijih svjetskih brandova, preminuo je jučer u svojoj vili na Beverly Hillsu, u 91.godini. Hugh Hefner začetnik je kultnog muškog magazina Playboy koji je doživio veliku popularnost, unatoč činjenici da je u doba njegovog nastanka smatran itekako kontroverzan, kako njegov osnivač radi svog liberalnog načina života i stajališta, tako i magazin, radi golišavih fotografija koje su se nalazile unutar korica. Jedan od najprodavanijih magazina na svijetu nastao je u Hughovom domu, koji je, iz straha da magazin neće doživjeti svoje drugo izdanje, preskočio isticanje datuma i broja izdanja na naslovnici prvog broja.

Njegov poslovni potez pokazao se itekako unosnim, a do danas, Hugh je ostao jedan od provokativnijih ličnosti medijske scene. No, znate li kako je nastao ovaj magazin, koja je poznata holivudska glumica bila na njegovoj prvoj naslovnici ili tko se najviše puta pojavio na naslovnici magazina? Mi da.


playboy 2#Uz zajam od 600 američkih dolara koje je zaradio kroz hipoteku na svoj namještaj i 8000 američkih dolara koje je dobio od 45 različitih investitora, među kojima je bila i njegova mama, koja mu je dala 1000 američkih dolara, Hugh je pokrenuo magazin Playboy 1953.godine. Početno se trebao zvati 'Stag Party', no, Hugh se predomislio nakon što je dobio negativne komentare od svojih kolega o tom nazivu.

#Na naslovnici prvog izdanja magazina bila je Marilyn Monroee. Magazin je koštao 50 centi, a prodan je u 54 000 primjeraka.

#Prva osoba koja je dala intervju za magazin Playboy, bio je jazz glazbenik Miles Davis. Intervju s njim našao se u rujanskom izdanju magazina 1962.godine.

#1970.godine, Playboy je predstavio verziju magazina koju su mogli čitati i slijepe osobe, postajući tako prvi muški magazin koji je bio prilagođen i njima.

#Glumica prepoznatljiva po ulozi u seriji Baywatch drži rekord po broju snimljenih Playboy naslovnica. Riječ je o naravno, Pameli Anderson. Njena prva naslovnica snimljena je 1989.godine, a ukupno ih je snimila čak 14!

#Drew Barrymore, Madonna, Sharon Stone, Naomi Campbell, Kelly Brook, Brooke Burke, Cindy Crawford i Elle Macpherson samo su neke od poznatih dama koje su snimile naslovnicu za Playboy.

playboy 1

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl