tyrosur nslZa nezgodu dovoljan je trenutak nepažnje. I nerjetko desi se baš kada svoje vrijeme želite iskoristiti maksimalno kvalitetno.

Površinske povrede kože, poput ogrebotina, posjekotina, blažih opekotina, mogu pokvariti vaš dugo planirani odmor i trenutke opuštanja pretvoriti u trenutke brige i razmišljanja. Kako sanirati ranu? Slijedi li infekcija, upala, možemo li očekivati ožiljak, samo su neka od pitanja koja nam se nameću.

U nastavku donosimo savjet kako ranu ispravno tretirati.

Stručnjaci savjetuju antibakterijski hidrogel koji, osim što sprječava infekciju i upalu rane, osigurava da rana „diše“ i dobija potrebnu vlažnost koja je neophodna za pravilno zarastanje.

Vlažno okruženje rane najsličnije je uslovima u ljudskom organizmu i njime se upravo potiče proces zarastanja manjih, površinskih rana, a proizvodi kao što je Tyrosur gel pružaju intenzivno vlaženje, jer sadrže udio vode i do 95%.

tyrosur gel

Na tretiranom dijelu Tyrosur gel propušta zrak i tako omogućava protok kisika do rane. Osim toga, ima i antibakterijsko djelovanje, sprječava rast i razvoj bakterija u rani, a istovremeno potiče proces njenog zarastanja sa smanjenom mogućnošću nastanka ožiljka.

Tyrosur gel ne izaziva alergijske reakcije, ne peče, ne ostavlja masni trag te ga bezbjedno mogu koristiti sve generacije – od novorođenčeta do osoba treće životne dobi.

TYROSUR® – OBAVEZNI DIO SVAKE PUTNE APOTEKE.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

 

 

Foto: Tyrosur PR

Članci koje smo odabrali za vas