katehudson book happy 4Šarmantna glumica koja će vas oduševiti svojim smislom za humor, u svojoj novoj knjizi otvoreno i iskreno priča o svojoj borbi s kilogramima, poimanju savršenog tijela i samopouzdanju. "Kad razumijete sebe i kada ste koncentrirani na to kako učiniti svoje tijelo jačim, shvatite jako brzo da, savršenstvo kao ideal nije cilj. Ako želite napraviti životne promjene, to se ne događa s brojem likeova na Instagramu. Potrebno je vrijeme i disciplina. To je ono što vodi prema samopouzdanju, fit izgledu i sreći." - napisala je Kate. Par zanimljivih lekcija koje ćete naučiti čitajući njenu knjigu „Pretty happy“ smo izdvojili u nastavku. Vjerujemo da će vas one potaknuti da knjigu ove poznate zaposlene mame dodate na svoju policu s knjigama.

#Vaše tijelo je pametnije od vas – slušajte ga!

U svakom trenutku, vaše tijelo vam nešto pokušava reći – no, pitanje je, da li slušate? Kate jednostavno dokumentira na ploči za crtanje svoje misli, osjećaje, pitanja i strahove. „Vaša ploča za crtanje je ogledalo unutrašnjosti vaše glave, srca i tijela. Ona je dinamična refleksija svega onoga što se događa unutar vas, kako biste kroz nju postali svjesni sebe.“

katehudson book happy 1

 

#Samo pojedini događaji mogu biti van kontrole, vi ste uredu.
Događa vam se da na spavanje idete razmišljajući o svim sutrašnjim obvezama? Ponekad kreirate prioritetnu listu vaše to do liste? Kate kroz svoju knjigu objašnjava važnost borbe sa stresom i pritiskom te vlastiti dolazak do saznanja da će sve biti uredu. Naime, Kate je bila pred vlastitim slomom kad je jedno poslijepodne nazvala mamu i zatražila je savjet oko kćerke koja je bila nemirna. Mamin savjet postao je uskoro njena vodilja. „Situacija je ono što čini da se osjećate izvan kontrole. Vi ste u redu. "

#Vaše tijelo se konstantno mijenja, a samim time i vaše potrebe.
Nisam se probudila jedno jutro sa saznanjem kako se brinuti o sebi. Morala sam to naučiti, a i dalje učim, svaki dan. To je proces i moje tijelo se stalno mjenja. Tako je i vama. A kad sam naučila kako prihvatiti da neću uvijek izgledati ovako, opustila sam se. Naše tijelo se ne odupire vremenu.“

katehudson book happy 2

#Zdrava prehrana je važna za zdravlje, ali je i zabavna.
Uredu je ako jednom tjedno jedete nezdravu hranu te uživate u namirnicama i jelima pripremljenim u restoranu. Ali ne biste trebali to pretvoriti u svakodnevnu aktivnost, jer je ona ne samo nezdrava, nego i prepreka raznim drugim gastro iskustvima.

 

#Uredu je biti sebičan... ponekad.
Važno je da na prvo mjesto stavite svoje potrebe, snove, želje. Obveze mogu sačekati dok završite meditaciju. Neodgovoreni email može sačekati dok pripremite prezentaciju za humanitarnu udrugu čiji ste dio. Vaša nedostupnost tijekom vikenda neće utjecati na vaš društveni život. Posvetite si vrijeme. A onda ćete još kvalitetnije posvetiti vrijeme onima koje volite.

 

Članci koje smo odabrali za vas