secer nsl

Šećer je jedan od onih malih neprijatelja naše kuhinje. Ne samo da utječe na naš krvni tlak, nego i iscrpljuju esencijalne minerale i vitamine tijekom svoje prerade u našem organizmu. Rafinirani šećer utječe i na lučenje razine dopamina u mozgu, zbog čega naše tijelo želi još samo jedan komad one čokoladne torte. No, jedan tjedan je dovoljan kako bi vaš mozak počeo stvarati nove navike što je dodatni razlog zašto biste uskoro trebali započeti svoju bitku s umjetnim šećerima.


#Zamijenite grickalice tamnom čokoladom
Često u potrazi za slatkišima kupimo i konzumiramo one slastice iz naše smočnice koje zapravo ne zadovoljavaju našu potrebu za slatkim. Tamna čokolada je zdrava namirnica koja će zadovoljiti vašu potrebu za šećerom brzo i učinkovito, a uz to se ne trebate brinuti oko negativnih posljedica ove konzumacije.

secer 1

#Konzumirajte nezaslađene proizvode od kokosa
Oni će vas brzo zasladiti, a možete birati između žitarica ili kokosove vode kad osjetite potrebu za nečim slatkim.

#Nemojte zaslađivati tople napitke
Malo cimeta u vašem čaju može učiniti čuda vašoj dnevnoj rutini ispijanja ovog toplog napitka, a ukoliko ste veliki ljubitelj kave, zamislite samo koliko ćete smanjiti unos šećera ukoliko preskočite dodavanje žlice ili dvije u nju.

#Učinite unošenje šećera posebnom prilikom
Gotovo je nemoguće reći da više nikada nećete konzumirati šećer i pridržavati se te odluke. Radije si konzumaciju sladoleda ili omiljenog kolača učinite posebnim, tako da ćete odrediti da svaki petak nakon posla pojedee svoju zasluženu slasticu. Ili ju učinite redovitim dijelom nedjeljnog ručka. Nemojte ju pretvarati u dnevnu naviku ali ni u potpunosti je ukloniti s menija.

#Zamijenite šećer zdravim alternativama
Stevia, kokosov šećer, rižin sirup su zdrave namirnice koje mogu biti zamjena šećeru i postati dio vaše zdrave prehrane. Npr. 100% organski i prirodan kokosov šećer, sadrži dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i čak 10 puta više cinka od smeđeg šećera.

Foto:mydomaine.com, blogspot.com

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl