manikure nsl

Iako nošenje gela za nokte ili trajnog laka za nokte ima brojne prednosti koje nam olakšavaju našu beauty rutinu u ubrzanoj svakodnevnici, ovaj tretman ostavlja i negativne posljedice.

Naime, svaki novi sloj gela oštećuje vaš nokat, a nakon što ga skinete, nokat ostaje tanak, lomljiv i sklon listanju. Zbog toga je važno vašim noktima pružiti potrebnu hidratizaciju i regeneraciju, kako izvana tako i iznutra.

#Nahranite vaše nokte iznutra
Prehrana je ključ zdravlja, pa tako i oporavka ploče vašeg nokta. Važno je da unosite namirnice koje hrane nokat i daju mu čvrstinu. Unosite u organizam što više vitamina i minerala, s tim da je naglasak na vitaminu B, kalciju, proteinima i omega 3 kiselinama. Također, danas na tržištu postoje brojni preparati koji sadrže upravo ove vitamine i minerale koji mogu uz prehranu biti sjajan duo za opravak vaših noktiju.

#Hidratacija je važna
Svakodnevno hranite kožu ruku, korijena nokta i zanoktice hidratantnom kremom, koju ćete kružnim pokretima nanijeti na kožu i nokte. Pokušajte i nekoliko puta tjedno na kožu i nokte staviti deblji sloj kreme, na ruke staviti odgovarajuće rukavice za hidratizaciju i držati par sati.

#Uredite svoje nokte
Budući da su vaši nokti lomljivi i skloni listanju, redovito ih skraćujte i turpijajte dok se u potpunosti ne oporave. Pazite da ne odaberete pregrubu rašpicu i nemojte kidati svoje zanoktice, nego ih redovito mažite specijaliziranim kremama. Turpijanje noktiju pomaže cirkulaciju u noktima koja potiče njihov oporavak.

nokti geliranje 2


#Pružite noktima poseban tretman
I vašim noktima je potrebna regenerativna maska! Pripremite je jednostavno miješajući maslinovo ulje s tečnim vitaminom E i držite na noktima 10-15 minuta.

#Zaboravite na dekorativne lakove za nokte na neko vrijeme
Dok vam se nokti ne oporave, birajte samo lakove za regeneriranje i oporavak noktiju, a zaboravite na otkačene nijanse lakova za nokte.

nokti geliranje 1
Foto: loveisblind.com, get-the-look.com.au, pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl