happymood

Za sreću često kažu da je stvar izbora. Baš kao što odlučite da želite naučiti kuhati ili pričati španjolski, jednako tako trebate odlučiti biti sretniji. Ili, usporedite to sa životom sportaša, prvo morate naučiti osnove ovoga treninga, vježbati iz dana u dan i prakticirati naučeno uvijek i u svim prilikama. U nastavku smo zbog toga izdvojili 8 načina kako se u stresnim situacijama ponovno vratiti sretnom raspoloženju.

#Nemojte podcjenjivati moć disanja

Duboko udahnite i držite dah pet sekundi. Nakon toga izdahnite i poslije 5 sekundi ponovite postupak. Ponavljajte dok se ponovno ne vratite u ravnotežu.

#Postavite si granice

Često si sami povećavamo pritisak ukoliko ne odgovorimo na email ili ne stignemo obaviti sve obveze. Kako biste bili produktivniji i motiviraniji, važno je odrediti vaše radno vrijeme i postaviti si granice. Npr.odredite si da nakon 18h ne možete više provjeravati email ili pisati ponude. I držite se tih granica.

# Prestanite se brinuti oko stvari na koje ne možete utjecati i uživajte u trenutku

Agencija koja vam je trebala raditi catering otkazala je u zadnji tren? Haljina koju ćete nositi na gala večeru je uništena u perilici? Niste stigli otići u trgovinu? Suočite se s novonastalom situacijom jednostavno pokušavajući pronaći najlakšu alternativu i uživajte u onome što slijedi.

#Prestanite oklijevati

Ukoliko se u vašem stomaku već neko vrijeme na spomen start-upa o kojem već neko vrijeme razmišljate ili projektu renoviranja jave poznati leptirići, zašto čekati?

#Dan započnite pozitivnim mislima

Vi ste si najbolja navijačica. Razmišljajte pozitivno i motivirajuće o svim izazovima koji vas čekaju i pokušajte pronaći najbolji način kako da obavite sve obveze. Vjera u sebe i glas u glavi koji vas podsjeća da ste uspješni , marljivi i sposobni svako jutro će vas tjerati da radite sjajne stvari.

#Odmaknite se od negativnih vibracija
Ne dajte da vas okolina, mediji ili ljudi oko vas obeshrabre svojim riječima. Okružite se ljudima koji vas vole i inspiriraju na dnevnoj razini.

#Radite pauze
Pola sata šetnje na svježem zraku učinit će potpuni restart vašeg uma, tijela.

#Sreća je zarazna
Okružite se ljudima koji vam podižu raspoloženje, nasmijavaju vas, bodre i tjeraju na nove avanture.


Foto: domaine.com

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl