hermes nsl


Omiljena pariška modna kuća 'Hermès' prvenstveno je postala poznata po svojoj kožnoj galanteriji, a danas su njihove svilene marame, torbe i haljine razlog zašto se iznova zaljubimo u bogato nasljeđe i dizajn ovog branda. Njihov prvi izlet u svijet parfema dogodio se 1944.godine, a prvi parfem za ovu kuću potpisuje slavni Edmond Roudnitski koji je kreirao 'Eau d'Hermes' 1951.godine.

'Un Jardin sur la Lagune' je naziv njihovog novog parfema, koji je dio njihove Jardin kolekcije i koji će u prodaji biti naredni mjesec.
Riječ je o parfemu koji potpisuje Christine Nagel, prva dama koja je dizajnirala parfem za Hermès. Parfem je pokrenuo legendu o tajanstvenom vrtu skrivenom iza velikih zidina, a koji je engleski lord izgradio na vodi, unutar lagune u Veneciji. Christine ga je pronašla – običan vrt u kojem je priroda preuzela sva prava. Stvorila je osebujan slatki miris s malo nostalgije u kojem sol, tobirovac, đurđevak i magnolija preuzimaju glavnu ulogu. Ono što parfem čini posebnim mirisno je putovanje koje vas vodi u Veneciju i motivira da otkrijete skriveni vrt, ali i pakiranje parfema koje potpisuje bh.slikar Safet Zec. Naime, upravo on, kako piše češki Harper's Bazaar potpisuje sliku bajkovitog vrta na kutiji ovog parfema.

safet-zec3

Safet Zec


Prekrasna je to suradnja kroz koju je zahvaljujući jedinstvenom talentu bh.slikara Safeta Zeca i naša zemlja postala dio nasljeđa jedne iznimne kuće kao što je Hermes.

 

hermes nsl

 

 

Foto via harpersbazaar.cz , azra.ba 

Članci koje smo odabrali za vas