njegakoze-zimi

Zimi koža zahtijeva posebnu njegu ne samo zbog utjecaja hladnoće i vjetra, nego i grijanja koji ju dodatno isušuje. Kao rezultat izloženosti svim tim vanjskim utjecajima javlja se perutanje, hrapavost i preosjetljivost kože, a naposljetku i pucanje. Kako biste izbjegli osjećaj neugodne suhoće na koži lica, tijela i ruku, ali i na vrijeme dali svojoj koži potrebnu hranu i vlažnost, u razgovoru s Glorijom Volarić, osnivačicom branda Prirodna kozmetika Gloria saznali smo koje su to tri najčešće greške koje ponavljamo kada je u pitanju njega kože u zimskim mjesecima i kako ih spriječiti.

TUŠIRANJE I UMIVANJE VRUĆOM VODOM
Iako nam vruća voda u ovim hladnim danima doista odgovara, potrebno ju je izbjegavati. Vruća voda smanjuje prirodnu razinu ulja na koži i time potiče dodatno sušenje kože. Tijekom zimskih mjeseci, preporučuje se izbjegavati proizvode na bazi sapuna i proizvode koji puno pjene, jer potiču isušivanje kože. Prilikom odabira proizvoda potrebno je obratiti pažnju na sastav, te odabrati one koji sadrže bogata biljna ulja koja će nahraniti a ne isušiti kožu. Gloria u svojoj ponudi ima dva gela za tuširanje, na bazi lavande i naranče te hladno prešanog biljnog ulja suncokreta. Također, nakon svakog tuširanja i umivanja potrebno je namazati kožu.

tusiranje


NOĆNA NJEGA
Zanemarujemo važnost noćne njege tijekom oštrih zimskih dana. Tijekom noći koži je potrebno dati bogate, hranjive sastojke, koji se razlikuju od dnevne varijante. Dok spavamo koža aktivno „radi“ te je bogata noćna njega neophodna kako bi se koža regenerirala i zadržala zdrav, svjež izgled. Preporučuje se korištenje seruma i krema bogatog, hranjivog sastava. Jedan od takvih je i Zlatni serum Prirodne kozmetike Gloria, koji je sve što će vaša koža trebati za optimalnu noćnu njegu i zaštitu.

nocnanjega


PILING TIJELA I LICA
Vrlo često zaboravljamo ovaj važan korak. Hladan zrak i nedostatak vlage uzrokuju sušenje i perutanje kože, te se odumrle stanice talože na površinu, stvarajući sloj koji ne dozvoljava prolazak hranjivih tvari i vlage. Pilingom lica i tijela osim što čistimo površinu kože, također potičemo cirkulaciju. Tijekom zimskih mjeseci preporučuje se korištenje pilinga na bazi šećera i krema, uz napomenu da treba izbjegavati pilinge na bazi soli, jer sol dodatno isušuje kožu. Prirodna kozmetika Gloria u svojoj ponudi sadrži šećerni piling za tijelo s hladno prešanim biljnim uljima i piling za lice u obliku kreme. Ovakva vrsta pilinga osim što čisti kožu od odumrlih stanica, osigurava i dubinsko hranjenje te sprječava isušivanje. Preporučuje se korištenje pilinga jednom do dva puta tjedno, ovisno o tipu i potrebama kože.

gloria

 

Više o proizvodima Prirodne kozmetike Gloria, kao i drugih beauty preporuka možete pronaći na www.prirodna.com.

Članci koje smo odabrali za vas