parfemi nsl

 

Proizvod koji se nalazi u gotovo svakoj kozmetičkoj torbici ima i intimnu notu te progovara puno toga o našem osobnom stilu i karakteru. Unutar elegantno dizajniranih bočica nalaze se mirisne esencije čija je uloga probuditi senzualnost i ženstvenost te uljepšati svakodnevnicu dame koja ga nosi.

I iako su naše osobne preferencije različite kada je u pitanju odabir onog savršenog, navike za nošenje parfema zajedničke su brojnim damama. Ines de la Fressange, francuska modna ikona i muza, u razgovoru za Vogue magazin otkrila je upravo par detalja na koje trebamo obratiti pozornost prilikom odabira i nanošenja našeg parfema.

#PRONAĐITE SVOJ OMILJENI PARFEM I BUDITE MU VJERNI...
„Francuskinje su jako vjerne svojim parfemima. Nose jedan godinama i ne mijenjaju ga, neovisno je li jutro ili večer, zima ili ljeto. Amerikanke ih imaju par. Cijene nove parfeme i kupuju bočice koje otkriju u magazinima ili u parfumerijama, gdje dosta energični prodavači iskaču ispred njih. Toga baš i nema u Francuskoj. Ne pitajte me ništa o novim parfemima – generalno ih ne volim. Previše su mi agresivni, imaju previše irisa, citrusa ili ne znam ni sama što već.“

 

parfem1


#ALI NEKA SE VAŠ PARFEM RAZVIJA S VAMA
Kao djevojčica, nosila sam parfem s pačulijem – veoma u stilu sedamdesetih. Sve dok mi baka nije totalno uzrujana rekla da djevojke ne bi trebale nositi ovaj tip parfema. Predložila mi je parfem Sandalwood od Florisa umjesto njega. Kasnije, prijateljica u školi nosila je Chanel No.19 i tako sam se divila njenom zrelom stilu da sam je kopirala. Zatim sam nosila Chanel Cuir de Russie dok ga suprug nije ukrao od mene. Sada već dugo vremena nosim parfem Mitsouko od Guerlaina. Često od taksista dobijem kompliment na račun parfema, a moja djeca bi me mrzila kada bih samo pomislila na to da ga zamijenim drugim."

#BUDITE SUPTILNI
„Parfem bi trebao biti diskretan, poput male tajne. Nanosim parfem na vrat, zglobove i na šal.“

#NIKADA NE MJEŠAJTE SAMI PARFEME
„Jednom kada naučite nešto više o parfemima, shvatite kako ga je teško napraviti i kako je važan osjet njuha parfemiste koji ih izrađuje. Zato nikada nemojte misliti da vi znate kako izmiješati mirise i parfeme.“

#DODAJTE MALO PARFEMA U SVAKI DIO VAŠE SVAKODNEVNICE
„U ladice stavljam Santa Maria Novella, u autu miris Cypres od Diptygue, što je zapravo kućni parfem te posvuda imam Rigaud mirisne štapiće. Držim parfem u uredu i veliki sam ovisnik o mirisnim svijećama, koje nosim i na putovanja. Kada je u pitanju parfem, nikada ne izlazim bez njega."

Članci koje smo odabrali za vas