eightandbob

 

Niche parfemi specijalna su vrsta mirisa koji se ističu nesvakidašnjim i unikatnim sastavom, reputaciju grade na osnovu kvalitete, a ne masovnog oglašavanja i dostupni su u limitiranom broju.

U izradi ovih parfema koriste se isključivo prirodni sastojci koji stvaraju poseban doživljaj svaki put kad otvorite bočicu. Njih biraju pravi znalci koji su u potrazi za ekskluzivnim mirisnim notama koje bude sjećanja i pričaju posebne priče. Dostupni su samo u specijaliziranim trgovinama, a smjele mirisne kompozicije razlog su što ih odmah ukradu simpatije osobe koja ih prvi put isproba. Upravo dva prepoznatljiva branda, kada je u pitanju svijet niche parfema, AMOUAGE te EIGHT & BOB možete pronaći i na policama parfumerije LE FLORES koja je smještena na 1.katu shopping centra Mepas Mall u Mostaru, u ulici kardinala Stepinca u Mostaru.

ŠTO LINIJU EIGHT & BOB PARFEMA ČINI POSEBNIM?

EIGHT & BOB je čvrsto čuvana tajna. Miris se temelji na rijetkoj aromatičnoj biljci iz Čilea. U siječnju 1934. Albert Fouquet otputovao je u Čile i vratio se u Pariz s nekoliko grančica biljke koju je nazvao “Andrea”. Andrea je divlja biljka s teškoćom u opskrbi zbog otežanog pristupa području gdje raste. Može se odabrati samo tijekom prosinca i siječnja. Skupljene biljke podvrgavaju se vrlo zahtjevnom postupku odabira, od kojih je odabrano tek 7%. Ovaj proces završava od ožujka do travnja, a tek tada se zna kolika će ih količina biti u EIGHT & BOB bočici.

KAKO JE NASTAO EIGHT & BOB PARFEM?

Albert Fouquet, sin pariškog aristokrata, bio je dio elitnog francuskog društva ranoga dvadesetog stoljeća i veliki poznavalac parfema. Fouquet je stvorio i usavršavao različite esencije za svoju osobnu upotrebu uz pomoć Philippea, obiteljskog batlera. Fouquet je neprestano odbacivao prijedloge za prodaju njegovih mirisa.
Jedne noći tijekom ljetnog odmora 1937. godine na francuskoj rivijeri Côte d’Azur, Albert je upoznao mladog američkog studenta koji je u kabrioletu obilazio Francusku, a zvao se John F. Kennedy. Kennedyev šarm i simpatičnost nagovorili su Alberta da mu ustupi uzorak svoje kolonjske vode. Vrativši se s odmora, Kennedy je poslao pismo Albertu zahvalivši mu se na takvoj gesti i informirajući ga o uspjehu koji njegov parfem uživa među Kennedyevim prijateljima. Zatražio je od Alberta da mu pošalje osam uzoraka, “i ako vaša proizvodnja dopušta, još jedan za Boba.”

eightandbob2



Bez da je potpuno razumio zahtjev, Albert je odlučio poslati kutiju s dovoljno dodatnih uzoraka ali je prije toga želio da Philippe pronađe neke lijepe staklene bočice u pariškoj ljekarni. Albert ih je smatrao prikladnim za njegovu kolonjsku vodu i nazvao ih u stilu Kennedyeva zabavnog zahtjeva: “EIGHT & BOB”.
Nekoliko mjeseci kasnije Albert nije mogao vjerovati kada je počeo primati pisma iz SAD-a s zahtjevima raznih holivudskih redatelja, producenata i glumaca kao što su Cary Grant i James Stewart. Svi su željeli “EIGHT & BOB” kojeg su očito otkrili preko Josepha Kennedyja, Johnovog oca.
U proljeće 1939. Albert je umro u prometnoj nesreći kod Biarritza (Francuska). Philippe, jedina osoba koja je provodila zapovijedi, nastavio je s radom. Nekoliko mjeseci nakon početka Drugog svjetskog rata, prisilno je napustio posao s obitelji Fouquet. U posljednjim pošiljkama koje je poslao, Philippe je sakrio boce u knjige koje je pažljivo rezao rukom kako bi spriječili naciste da uzmu parfem.
Desetljeća kasnije, zahvaljujući obitelji butlera Philippea, formula za EIGHT & BOB je potpuno obnovljena, zajedno s cijelim proizvodnim procesom.

UPOZNAJTE AMOUAGE PARFEME - MIRISNE NOTE KOJE OBOŽAVAJU I ČLANOVI KRALJVSKE OBITELJI

Amouage je luksuzna parfemska kuća koju je osnovao Sultan Omana, Njegovo Veličanstvo Sayyid Hamad bin Hamoud al bu Said 1983. godine. Nadao se da će oživjeti drevnu omansku umjetnost parfumerije. Luksuzna parfemska kuća crpi inspiraciju iz rodnog mjesta Sultana Omana, ulijevajući najznačajnije dijelove bogate i živopisne baštine, koja pali maštu svakoga tko dolazi u kontakt s ovim prekrasnim proizvodima.

amouage


Amouage Journey parfem


Amouage (ime koje je spoj riječi “Amour” i arapske riječi koja označava valove) koristi tradicionalne materijale srednjoistočne parfumerije, kao što su tamjan i smirna, ali parfeme stvaraju parfumeri iz glavnih “Fragrance and Flavor” kompanija i usmjereni su prema međunarodnoj klijenteli. Amouage je stil života. Danas ima zvjezdane sljedbenike širom svijeta, uključujući kraljevske obitelji, svjetske lidere i neke od najslavnijih imena u svijetu filma, glazbe, televizije, mode i sporta. Parfem Dia kreiran je u čast princezi Diani te je i po njoj dobio ime. Vladimir Putin uživa u mirisu Gold već dugi niz godina.

 

figment man


Amouage Figment parfem

 

 

 

 

***

 

logo vanilija

Parfeme potražite na policama parfumerije LE FLORES, u ulici kardinala Stepinca u Mostaru (MEPAS MALL, 1. kat)

 

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl