Gloria3

 

Jučer je u Sarajevu održana promocija domaćeg branda prirodne i ručno izrađene kozmetike Gloria. Sama srž ove kozmetike bazirana je na domaćoj proizvodnji ulja od smilja koje je osnova većine njihovih proizvoda. U izradi kozmetičkih preparata koriste se isključivo hladnim prešanim, nerafiniranim biljnim uljima koji obiluju vitaminima i visokovrijednim masnim kiselinama koje su idealne za sve tipove kože. Nakon četiri godine rada, odlučili su se na rebranding kroz koji žele dodatno obogatiti kvalitetu svojih proizvoda.

Tako ćete danas u njihovoj ponudi naći 45 luksuznih proizvoda Zlatne i Srebrne kolekcije namijenjenih njezi lica i tijela. Glavni sastojak Zlatne kolekcije jeste smilje, dok je Srebrena kolekcija namijenjena za njegu tijela, bebama i muškarcima.

IMG 2873

 

IMG 2860

 

O samom procesu rebrandinga, novim poslovnim avanturama te ciljevima za razvoj branda, razgovarali smo s Gloriom Volarić, fitoaromaterapeutkinjom i vlasnicom branda Gloria.

Kako teče sam proces izrade vaših prirodnih preparata?

Proces izrade krene od pripreme ambalaže, čišćenja i ispiranja, potom slijedi izdvajanje i vaganje potrebne sirovine. Nakon što odvažemo sve što nam je potrebno slijedi ručno miješanje i sjedinjavanje faza, a nakon miješanja pristupa se punjenju dobivene mase u prethodno pripremljene teglice. Na samom kraju, ručno obavljamo lijepljenje odgovarajućih naljepnica na teglice i pakiranje proizvoda u kartonsku ambalažu.

gloria-1-of-1-37

Koja je najvažnija vrijednost koju prirodna kozmetika Gloria promovira?

Najvažnija vrijednost koju promoviramo je naravno prirodnost, a odmah nakon prirodnosti to je autentičnost. Zahvaljujući adekvatnom obrazovanju i istraživanju, došla sam do jedinstvenih receptura na kojima je koncipirana izrada linije Prirodne kozmetike Goria. Pažljivim proučavanjem bilja i izučavanjem potreba kože kreirani su proizvodi koji doista njeguju i koži pomažu da što lakše obavlja svoju prirodnu funkciju, bez bojazni od nuspojava.

Što je, po vama, ključno za povjerenje kupca prema proizvodu?

Za povjerenje kupca prema proizvodu ključan je kvalitet proizvoda, međutim tu se nalazi još nekoliko bitnih čimbenika koji trebaju proći kod kupca da bi on uopće oprobao vaš proizvod, uvjerio se u kvalitet, stekao povjerenje i postao vaš stalni korisnik. Prije svega to je priča koju brand priča/stvara tj. karakter branda, zatim izgled proizvoda koji ili privlači ili odbija. U našem slučaju povjerenje kupaca stekli smo sasvim spontano i neplanirano, a pokazalo se idealno, jer smo na ovaj način ( ime branda+lice branda=kreator proizvoda) razvili osoban odnos sa našim korisnicima. Šalje se poruka da vlasnica branda svojim znanjem, imenom i likom čvrsto stoji iza njega i vjeruje u ono što radi i to stvara osjećaj povjerenja prema brandu i njegovim proizvodima.

Vaše linije proizvoda sada dobivaju sasvim novo ruho - svaki proizvod ima novo pakiranje, kao i etiketu. Tko je zaslužan za novi izgled ambalaže? Koje standarde ste željeli zadovoljiti rebrandingom proizvoda?

Za izbor ambalaže i dizajn etiketa zaslužan je tim mladih ljudi koji stoji iza imena DOT. U njima smo pronašli stručne suradnike „na duge staze“ koji paze na baš svaki detalj. Osim odabira ambalaže i dizajna etiketa, zaslužni su i za dizajn kutija, vrećica, vizitki…

Kako ste se odlučili za rebranding? Koliko je po vama inovativnost važna za daljnji rast branda?

Rebrandingom smo prije svega željeli izgled proizvoda približiti njegovoj kvaliteti. Na suptilan način istaknuti se u moru ostalih brandova, dati umjetničku notu samome proizvodu i tako naglasiti prirodnost proizvoda. Simbolički proizvodi su podijeljeni na srebrenu i zlatnu kolekciju. Prije svega nisam bila zadovoljna kvalitetom ambalaže, a etikete koje smo imali, od samog početka su bile tek privremeno rješenje. Trebalo je proći neko vrijeme da budemo u mogućnosti zakoračiti u rebranding, zatim nam je trebalo vremena da pronađemo kvalitetne suradnike i odgovarajuću ambalažu. Proces je trajao duže nego što sam očekivala, negdje oko godinu dana. Međutim taj proces je bio neizbježan za razvoj branda. Da bi brand bio živ ključna je inovativnost kao i kreiranje novih proizvoda.

Srebrena-kolekcija

Zlatna-kolekcija

Uz rebranding, otvara se i novo tržište za vaše proizvode. Vaša kozmetika će biti dostupna za kupovinu i u Europi?

Završene su nam analize 5 proizvoda od smilja za EU tržište te imamo svu potrebnu do kumentaciju za direktnu prodaju.

Iza vas je već četiri godina iskustva u pripremi prirodnih preparata i njihovoj prodaji. Kakve su reakcije domaćeg tržišta na vaše proizvode? Što je bilo najizazovnije u cijelom postupku?

Reakcije su jako pozitivne od početaka, još dok smo kozmetiku prodavali bez etiketa, rukom napisano što je što. Iznenadila me osviještenost domaćeg tržišta o razlikama između komercijalne i prirodne kozmetike. Također, neprestano osjećam podršku domaćeg tržišta za radom i razvojem i neizmjerno sam mu zahvalna na tome, divno je vidjeti kako pojedinci prate moj rad i uživaju u uspjehu kao da je njihov. Najveći izazov je bio doći do kvalitetne sirovine! I dan danas znam muku mučiti kako bi došla do najbolje kvalitete, jer i u prirodnim sirovinama postoji viša i niža razredna kvaliteta.

 


Foto: Nađa Berberović Dizdarević, Via Media PR

 

Članci koje smo odabrali za vas