prirodna kozmetika gloria 6

Budući da komercijalna kozmetika sadrži brojne štetne sastojke od raznih konzervansa, naftnih derivata do pojačivača mirisa, sve više dama se, kako bi bile sigurne da njihova koža i organizam dobivaju najbolji tretman, okreće prema prirodnoj kozmetici. Prirodna kozmetika potiče oporavak kože, njeno stalno obnavljanje i pomaže da ju pravilno i nahranimo. U razgovoru s Gloriom Galić, saznali smo kako je nastao bh.brand 'Prirodna Kozmetika Gloria' koji bilježi sve veću popularnost na regionalnom tržištu.

Tko čini vaš tim? Kako biste opisali vaš brand u tri riječi?

Brand Gloria ponikao je u obiteljskoj atmosferi i nakon što je moj brat Marko počeo uzgoj smilja na domaćim plantažama Hercegovine. Oduvijek sam bila ljubitelj prirode, a danas mi je drago što mogu uzeti i darovati najbolje od nje. Moj glavni pokretač je ljubav, inspiracija priroda, a cilj zadovoljna i osviještena žena. Smatram da mi je darovan osjećaj za ovaj posao i veoma sam sretna zbog prilike da svoj talent dijelim s drugima.

Kako ste došli na ideju pokretanja linije prirodne kozmetike?

Nakon završene škole fitoaromaterapije u Zagrebu shvatila sam koliko štete komercijalna kozmetika nanosi koži, te sam se odlučila izrađivati prirodnu kozmetiku i omogućiti je dostupnom svakoj ženi. Ideja je bazirana na domaćoj proizvodnji ulja od smilja koje je osnova većine naših proizvoda. 

prirodna kozmetika gloria 8

Kolika je svijest među bh.damama o važnosti prirodne kozmetike?

Na moju veliku radost dame itekako prepoznaju kvalitet prirodne kozmetike, a zanimanje je jako veliko. Iako smo kratko na tržištu, korisnice su prepoznale kvalitet i ostaju vjerne našim proizvodima.  Želim napomenuti da naša kozmetika, za razliku od komercijalne, ne sadrži kemijske tvari poput parabena (naftni derivat), aluminija, umjetnih boja, konzervansa i mirisa. Bitno je znati da sve što nanesemo na kožu prodire u organizam za par minuta. Dakle, ono čime tretiramo kožu postaje jednako važno kao i ono što jedemo.

Koji su vaši proizvodi najpopularniji među bh.damama?

Trenutno u ponudi imamo 45 proizvoda, a svaki od njih je pronašao svoje kupce. Među najtraženijim su dnevna i noćna krema od smilja, zlatni serum za lice od smilja, hijaluronska krema sa smiljem, deo stikovi, a trenutno je najveći hit marmelada za ubrzano tamnjenje.

prirodna kozmetika gloria 4

Kako teče sam proces izrade i predstavljanja vaših prirodnih preparata na tržištu?

Svi proizvodi su ručno rađeni s puno ljubavi u našoj mini proizvodnji. Pažljivo i brižno biramo sastojke, kako bi došli do visokokvalitetnih proizvoda. Osnova su nam hladno cijeđena ulja koja nabavljamo iz Hrvatske i Francuske, zatim eterična ulja, maslaci, prirodni pčelinji vosak, mirisne vodice aromatičnog bilja, prirodne gline, sol Mrtvog mora. Proizvode spravljamo po jedinstvenim recepturama koje su rezultat marljivog rada i istraživanja. Proizvode plasiramo na tržište prvenstveno putem društvenih mreža, a također i putem naše prodajne linije diljem BIH.

prirodna kozmetika gloria 3

Koje biste vaše proizvode predložili damama za ljetnu sezonu (za njegu tijela, kose, lice, za sunčanje...)?

Apsolutni hit ovoga ljeta je naša linija za sunčanje koja se sastoji od marmelade za ubrzano tamnjenje, ulja sa zaštitnim faktorom, kreme za lice sa zaštitnim faktorom te tonika za lice i tijelo poslije sunčanja. Uz kombinaciju navedenih proizvoda na prirodan način postiže se dugotrajan brončani ten, koža je zaštićena od štetnih zračenja, a priuštena joj je i dubinska njega. Jedno treba zapamtiti, samo zdrava koža je lijepa koža!

prirodna kozmetika gloria 7

Foto: Nađa Berberović

Članci koje smo odabrali za vas