podignutakosa frizure

 

Ukoliko još uvijek niste postali majstor u pletenju pletenica te stiliziranju neurednog, opuštenog i volumeniziranog repa, vjerujemo da će vaš živa na termometru motivirati da to napravite. Ljeto službeno počinje kroz par dana, a mi smo već pronašli par odličnih ideja kako u toplim mjesecima kosu stilizirati na chic način, te skloniti od lica.

pletenica


U toplim ljetnim mjesecima u stalnoj smo potrazi za frizurama koje će kosu skloniti s lica i vrata, a uz to izgledati cool. Zbog toga ne čuti što je vječni klasik kada je u pitanju stiliziranje kose, pletenica, čest odabir mnogih dama. Pravo osvježenje ovog ljeta svakako je 'pipe' pletenica, frizura koju je popularizirala stilistica Nicci Welsh i koju su već objeručke prihvatile brojne it cure.

siske stiliziranjesiski frizura

 


Baš kada smo pomislili da je stiliziranje šiški obveza koja od nas zahtjeva svakodnevni angažman, prava avantura je započela onda kada smo odlučili naše šiške pustiti da rastu. I dok se borimo s mišlju da jednostavno ponovno odemo do frizera i ošišamo šiške, pronašli smo par jednostavnih ideja kako stilizirati preduge šiške. Uz njih ćete se svako jutro puno brže spremati a motivirat će vas i na nošenje kose s razdjeljkom na sredini, kao i sa strane te na druženje s ukosnicama i ukrasima za kosu.

beachvalovi

 

Lagano izlomljene kovrdže idealan su odabir za tople ljetne dane, budući da izgledaju ženstveno, opušteno i pomalo raščupano, nedovršeno zbog čega savršeno dočaravaju bit ljeta – ležernost i neopterećenost. Za njihovo stiliziranje zaslužni su sol i sunce, a u udobnosti doma sada također možete imati ovu zanosnu frizuru i postići volumen u kosi. Za savršeno nesavršene kovrdže, sve što trebate jeste ovaj sprej uz koji ćete i na gradskom asfaltu postići efekt kao da ste upravo šetali plažom.

stepenastoosisanakosa nsl


Stepenasto ošišana frizura sa sobom nosi brojne benefite. Slojevi će dati atraktivnu notu svakoj frizuri i učiniti ju dinamičnijom, jednostavni su za održavanje i ne zahtijevaju redovite posjete frizeru. Lijepo će pristajati svakom tipu kose i naglasiti svaki oblik lica, a jednako laskavo se slažu s kratkom, kao i dugom kosom.

satenskatraka nsl

Ponekad je jedan mali detalj potreban da cijeli look izgleda uglađeno i nevjerojatno chic. Slično je i s kosom. Satenska traka omotana oko pletenice ili repa daje notu ležernosti, ženstvenosti i profinjenosti, a činjenica da je za ovu frizuru potrebna tek koja minuta nas dodatno čini sretnima, posebice na ovim visokim temperaturama. 

kosa ljeto frizure naslovna

Samo jedno pravilo vlada u svijetu frizura u proljeće – nikamo bez ukosnice i gumice za kosu. To nikako nije iznenađujuće, kada uzmemo u obzir da se u danu susretnemo s nekoliko promjena vremena i obvezama koje nas često odvedu i na drugi kraj grada.

landscape-1520419260-gettyimages-927977272

 

S dolaskom visokih temperatura, u stiliziranju kose težimo k frizurama koje će kosu skloniti s lica i ramena, te nam omogućiti da bezbrižno obavljamo naše obveze. Pravila odijevanja u poslovnom svijetu sa sobom nose određenu dozu strogoće, no, naše frizure ne moraju zbog toga biti uštogljene ili dosadne. Rep, pletenice i pundža su uvijek sjajna baza, a iz dana u dan možete se igrati njihovim načinima stiliziranja. Svaki klasik uz par ukosnica, maramu ili ležerno puštenih pramenova sprijeda postaje šarmantna i ženstvena frizura uz koju izgledate elegantno.

CollageVintage

 

Sol, sunce, vjetar – iako su oni naši glavni pratitelji u kreiranju nezaboravnih uspomena, našu kosu čine suhom, krhkom te podložnom pucanju. Upravo je kosa bez sjaja jedna od nuspojava djelovanja sunca. Zbog toga je itekako važno prije odlaska na more i dolaska toplih dana, kosu nahraniti, dati joj potrebne vitamine i vlažnost te se oboružati odgovarajućim proizvodima za njegu i zaštitu kose. Na tom putu, trebate se voditi s tri cilja – kako ojačati površinu vlakana kose, kako spriječiti učinak 'slamnate kose' te kako nahraniti i obnoviti kosu nakon izlaganja suncu.

rep ljeto

Kada je riječ o proljetnim frizurama, rep uvijek nađe svoje mjesto među omiljenim beauty poslasticama, kao zabavna i opuštena varijanta primjera podignute kose. Sjajna prednost repa jeste što izgleda efektno, a za njegovo stiliziranje vam ne treba puno vremena. Čak i ako niste imali vremena oprati kosu zbog prevelikog broja obveza, suhi šampon, malo volumena i elastična gumica popravljaju cijelu stvar.