kosa marama naslovna

 

Pojedini trendovi se tako suptilno uvuku u našu svakodnevnicu, da iznova, gotovo besramno koristimo njihovu svestranost i mogućnost da svaku našu stilsku nedoumicu i nedostatak vremena te kreativnosti učine chic.

Negin-Mirsalehi-main

Više je uzročnika ispucanih vrhova – kemijski tretmani, agresivni šamponi, suha kosa, prečesto korištenje uređaja za stiliziranje kose… Osim nezdravog izgleda kose, ispucani vrhovi otežavaju stiliziranje kose te izgledaju neuglađeno, zbog čega smo u stalnoj potrazi kako kosi vratiti sjaj i svježinu i par tjedana nakon odlaska kod frizera. Rješenje se krije u par jednostavnih navika koje sprječavaju pucanje kose.

kosa naslovnaI dok način na koji nanosite vaš tuš može dodatno naglasiti boju i oblik vaših očiju, a ruž i sjajilo mogu činiti vaše usne većima i punima, tako i pametno odabrana frizura može u potpunosti transformirati vaš izgled i učiniti da vaša kosa izgleda volumenizirano i ženstveno. Kako biste pokazali potpuni potencijal vaše kose koja je najčešće zahvaljujući vašim DNA obilježjima nešto tanja, poslužite se ovim finesama koje će vizualno dati znatno veći volumen vašoj kosi. Šišanje je prva pomoć pri kreiranju punije, živahnije kose pune volumena.

siskesastrane

 

Pri samoj pomisli na duge šiške koje su stilizirane na stranu odmah se sjetimo Penelope Cruise, Alexe Chung i Emme Stone. Iako biste pomislili kako ovu frizuru nije lako održavati jer su za celebrity izdanja sa crvenog tepiha koja su nam često inspiracija angažirani mnogi asistenti, dokazujemo da šiške na stranu možete jednako dobro stilizirati i u udobnosti svog doma. Za to su vam potrebni tek četka za feniranje i 20 sekundi sušenja fenom. Laganim češljanjem prema unutra stilizirajte svoje šiške i već imate cool i ležernu frizuru. Osim toga, ove šiške nose bezbrižnu notu, te se uz njih ne trebate brinuti ako preskočite jednu posjetu frizeru. One će i dalje izgledati dotjerano, te se lijepo uklopiti sa ostatkom kose.

parfemizakosu

 

Kada kapljica ili dvije našeg omiljenog parfema čine tako veliku razliku za naše samopouzdanje, ne treba biti ni začuđujuće što toliko vremena provodimo tražeći idealne mirisne note. A kada cijeloj toj simfoniji izbora idealnog parfema dodate i činjenicu da parfem možemo nanositi i na kosu, cijela igra potrage se zahuktava.

ribljapletenica naslovnaRiblja pletenica jedan je od sve popularnijih načina pletenja kose, budući da nudi bezbroj opcija za stiliziranje, izgleda moderno, ženstveno, a vrlo lako može nositi i boho vibru.Jednom kad savladate vještinu njenog kreiranja, uz malo strpljenja i spretnosti možete se igrati s kosom i birati varijantu koja vam u potpunosti odgovara, bilo da je riječ o repu koji je stiliziran u riblju kost, polupodignutoj frizuri s pletenicom ili ukoliko jednostavno cijelu kosu prebacite sa strane i spletite ju u riblju kost. Iako se čini komplicirana, ova frizura zapravo je idealna za dane kada ste u žurbi i uz malo truda želite izgledati dotjerano i trendy.

welook naslovnaIako smo dugo vremena među svojim favoritima, kada je u pitanju stiliziranje kose, isticali upravo jednostavne i ležerne kovrče, jedna sasvim druga, opuštena i itekako praktična frizura polako postaje favorit za tople dane.

rosebrown kosaNa društvenim mrežama smo već pronašli veliki broj mini trendova kada je u pitanju stiliziranje i farbanje kose – od boja za kosu u nijansama cimeta, preko ombre frizura u sivim tonovima do ružičastih balayage pramenova. Trendovi se u svijetu farbi za kosi mijenjaju svjetlosnom brzinom, a esencija svakog od njih želja je za razigranim, nešto drugačijim i toplim tonovima u kosi.

pletenica naslovne

Pletenice su nešto poput evergreena u našoj kolekciji ideja za kreiranje frizura te ćemo rado i ovo proljeće počastiti se novim inačicama pletenja kose. Ranije smo u svoje pletenice voljeli utaknuti poljsko cvijeće ili bismo zamolili sestru ili mamu da to učine za nas, a danas u svoje pletenice dodajemo vrpce i ukosnice, trake i šljokice.

pixiehairstyle


Kada poželimo napraviti promjenu i zaželimo se malo eksperimentiranja, prva karta na koju najčešće igramo jeste odlazak do frizera. Promjena frizure obično rezultira svježom dozom samopouzdanja i hrabrosti, a novi stav teško da prođe nezamijećeno. Upravo u želji za promjenom, mnoge dame rado biraju kratku kosu. Prije šišanja kose, važno je da imate na umu teksturu kose i oblik lica.