maslinovoulje naslovna 1

 


Ulje koje često nazivaju i tekućim zlatom, steklo je ovaj status zahvaljujući njegovim blagodatima. Osim što je popularan sastojak za njegu i hidrataciju kože, bogato je antioksidansima i djeluje kao prirodna zaštita od UV zračenja. Zbog toga je i neizostavan dio brojnih pilinga i maski za njegu tijela i kose, kao i noktiju u toplim danima, a volimo ga i kao dio brojnih mazilica za tijelo. Vrlo lako ga možete dodati i u vašu beauty rutinu, a prije korištenja na koži lica, svakako prvo provjerite odgovara li vašem tipu kože, budući da na masnoj koži maslinovo ulje može dovesti do stvaranja akni.

#NJEGA NOKTIJU
Maslinovo ulje idealno je za jačanje noktiju i liječenje zanoktica. U plitku posudu dodajte prirodno maslinovo ulje i par kapi ulja, umočite nokte te sačekajte najmanje deset minuta prije nego krenete s manikurom kako bi se ulje u potpunosti upilo.

#TIJELO
Maslinovo ulje je u kombinaciji s ostalim prirodnim sastojcima idealno za njegu tijela, a volimo ga i kao dio prirodnih pilinga. Uvijek na laktovima, koljenima ili stopalima možete umasirati malo maslinovog ulja, kako biste kožu omekšali i učinili nježnijom. Doma možete pripremiti i prirodni piling – pomiješajte par kapi ulja, malo šećera i vaša koža će instant postati mekša.

#KOSA
Ukoliko imate suhu kosu, maslinovo ulje je vaš novi omiljeni saveznik. Možete ga nanijeti na tek opranu kosu i ostaviti da djeluje dvadesetak minuta, nanijeti na osušenu kosu za dodatan sjaj ili ga koristiti kao dio prirodne maske za kosu.

#LICE
Za glatku i nježnu kožu lica, pomiješajte malo maslinovog ulja, žumanjak i med dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Nakon 10 do 15 minuta, masku isperite toplom vodom i uživajte u zdravoj koži.

 

maslinovoulje naslovna 2

 

 

 

Foto: Josefin Dahlberg

 

Članci koje smo odabrali za vas