zdravizivot nsl

Ukoliko se ubrajate u onu skupinu ljudi koji umjesto teretane radije bira Netflix, a umjesto čipsa od mrkve, domaći kolač, u potpunosti vas razumijemo. Iako se tjelovježba ubraja u navike koje bi trebale postati dio svakodnevnice svakoga od nas, postoji par sjajnih zdravih alternativa koje će vam dozvoliti da uživate u namirnicama koje volite, vrijeme izdvajate samo za osobe i aktivnosti koje vas vesele (a koje ne uključuju teretanu), a da se opet osjećate i izgledate odlično. Ovo su neke od njih.

#HIDRATACIJA + PAMETNO BIRANJE JELOVNIKA
Voda je ključna za zdravlje organizma – našoj koži daje svjež izgled, pomaže nam u rješavanju toksina, sprječava glavobolje, povećava razinu naše energije. Zato si svakako napravite podsjetnik na konzumaciju H20, a ponekad ju obogatite i limunom, kako biste dodatno ubrzali cijeli metabolizam. Također pazite na to koliko velike porcije hrane pripremate te što dodajete na svoj meni. Vikendom isplanirajte jela za cijeli tjedan, birajte sezonske namirnice i pripremajte unaprijed jela. Pokušajte izbjegavati brzu hranu te jela u restoranima.

zdravizivot1

 

#ŠETNJA GRADOM UMJESTO VOŽNJE AUTOMOBILOM
Zašto ne biste iskoristili svjež zrak te umjesto odlaska na kavu s prijateljicama sa autom, dan proveli šetajući? Vikende također koristite za duge šetnje, a i odlazak na sastanak također može podrazumijevati šetnju. Ako imate psa, odlično, pronašli ste i sjajno društvo za jutarnje razgibavanje na svježem zraku.

#NAUČITE PRIPREMATI SMOOTHIE
Jer on će biti vaša doza energije kad poželite pojesti čokoladu, nešto iz pekarnice ili fast food restorana, jer nemate vremena za pripremu ela. Voće, povrće, jogurt, sjemenke, Internet je prepun savjeta za pripremu brzih ukusnih i zdravih smoothiea koji će poslužiti kao odličan izvor energije.

 

Članci koje smo odabrali za vas