suncanje plaza njegatijela lice sunce 6

Uvijek ste se pitali što to uopće znači SPF, kako uvijek uspijete pocrveniti ispod očiju, kako vaša boja kose uvijek izlijedi i zašto vam je koža suha i danima nakon dolaska sa plaže? Sva ta beauty pitanja, a i mnoga druga biti će uskoro odgovorena, lišeći vas svake dodatne dileme. Sve što trebate je malena bilježnica i olovka jer ćete svaki detalj htjeti zapisati. Za zabavne dane na plaži i njegovanu kožu, kosu i lice, prelistajte dalje.

KREME ZA SUNČANJE I KOJU ODABRATI?

#1 Izaberite pravu kremu za sunčanje uzimanjem u obzir ove 2 stvari:

- SPF broj je onaj broj koji govori koliko vremena možete ostati na suncu prije nego vam ono počne stvarati opekotine. Ako je SPF broj 15, to znači da na suncu možete ostati 15 puta dulje nego da tu kremu za sunčanje niste ni nanijeli. Iako sve ovo blijedi ukoliko dođete do kontakta sa vodom ili ručnikom.

- Ukoliko nanesete kremu za sunčanje sa visokim SPF brojem odmah ujutro to neće spriječiti opekotine od sunca do kraja dana jer čak i one najbolje kreme za sunčanje obećavaju trajanje na koži maksimalno 80 minuta. Na kraju, to znači da se nekoliko puta dnevno morate namazati kremom i to u različito doba dana različitim SPF-om jer sunce sija različitim intenzitetom.

#2 Nanosite dosta kreme. Dokazano je da jedan nanos na tijelo mora biti tolike količine da napuni malenu čašu za žestice. Što otprilike znači da ćete brzo istrošiti svoju tubu, no pod cijenu lijepe kože, to nam ne može toliko ni smetati.

suncanje plaza njegatijela lice sunce 3

#3 Odjeća vas neće zaštiti u potpunosti - dokazano je da ona štiti samo do SPF 8, tako da nanesite kremu za sunčanje prije no što se obučete i krenete u šetnju plažom.

#4 Nemojte zaboravljati mjesta koja su teško dostupna ili ona na koja se lako zaboravi, kao što su uši ili koža ispod koljena. Sunce će stići do njih, kad tad.

NJEGA TIJELA

#5 Koristite beauty preparate koji nisu masni i začepljuju vaše pore, jer je to zadnje što vam treba u kombinaciji sa visokim temperaturama. Ovo se pogotovo odnosi na one djevojke čija je koža sklona aknama.

#6 Kako biste se zaštitili od isušivanja kože zbog soli i pretjerane izloženosti suncu, ne zaboravite nastaviti sa svojom rutinom koja uključuje hidratizaciju kože.

#7 Nakon sunčanja često može doći do ljuštenja kože, pa trebate paziti sa odstranjivanjem takve kože. Također, trebate imati na umu da je koža ispod one koju ste lagano uklonili osjetljiva, tako da ju nemojte zaboraviti zaštiti prije ponovnog sunčanja.

#8 Investirajte u kremu koja se može aplicirati na mokru kožu bez popratnih grudica. Tako je, danas postoje kreme čiji je sastojak hranjivo ulje koje će hidratizirati vašu kožu čim izađete iz vode, a prije nego uopće uzmete ručnik u ruke.

#9 Postanite najbolji prijatelji s aloa verom koja ne samo da će umiriti vašu kožu u ljetnim mjesecima, nego će i uz pomoć antioksidansa koje sadrži, biti u stanju blagotvorno djelovati na oštećene dijelove kože i onemogućiti daljnje oštećenje.

#10 Nemojte uklanjati dlačice bikini zone netom prije odlaska na plažu ili bazen. To područje je veoma osjetljivo i u susretu sa klorom, suncem i soli može stvoriti neželjene posljedice, tako da pametno planirajte vrijeme za uklanjanje dlačica s tog područja.

MAKE-UP & NJEGA LICA

#11 Promijenite sjene i kupite puder tamnije nijanse. Zadnje što trebate je biti blijedi u mjesecima kada svi trče na plažu po malo preplanule puti. Puder birajte po nijansi svog lica, a ne vašim udovima jer su oni općenito tamniji od ostatka tijela u ljetnim mjesecima.

#12 Kremaste sjene za oči bi se u ovih par mjeseci definitivno trebale zamijeniti sa onima u prahu.

#13 Nemojte zaboraviti na bazu, odnosno kremu koju ćete aplicirati na lice prije pudera. Na taj način ćete hidratizirati kožu i stvoriti ujednačen ten nakon što konačno nanesete puder.

suncanje plaza njegatijela lice sunce 5

#14 Prigrlite vodootpornu maskaru koja sa svojim sastojcima čuva vaše trepavice, a ujedno vam savjetujemo da je ne nanosite na donje trepavice kako biste izbjegli crne mrlje ispod očiju.

#15 Koristite bronzer ispravno. Nemojte ga nanositi po cijelom licu jer sigurno ne želite da se vaše cijelo lice sjaji. Nanesite ga površinski na jagodice i ukoliko to želite možete ga malo nanijeti na vaše čelo i kosti brade. Pazite da oštre linije dovoljno izblendate uz pomoć četkice.

#16 Nemojte razmazivati šminku onda kada se vaše lice ovlaži i potrebno mu je osvježenje. Radije koristite sprej ili jednostavno lice natapkajte lagano sa nekoliko papira. Velika pomoć vam može biti ukoliko kupite sprej sa SPF zaštitom koji ćete moći nanijeti kada se našminkate, tako sprječavajući da prevelike temperature utječu na vašu šminku.

#17 Ne zaboravite i na hidrataciju usana. Pobrinite se da se u vašoj SOS torbici uvijek nalazi balzam za usne ili dugotrajni hranjivi ruževi u ljetnim zabavnim bojama.

NJEGA KOSE

#18 Dopustite i vašoj kosi da osjeti čar ljeta. Okupajte se u moru i pustite da se vaša kosa osuši vani kreirajući jedinstvene i neodoljive valovite pramenove.

#19 Prigrlite sve one šampone sa SPF zaštitom koji će zaštiti vašu boju kose od štetnih utjecaja soli, sunca i klora, i koji će čak dati poseban ton vašoj boji.

#20 Kosu smočite prije ulaska u vodu kako biste zaštitili kutikulu vlasi i spriječili da manje kemikalija uđe i ošteti vašu kosu.

Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas