metabolizam zdravlje 2
Vikend je za nama, i mada vam je teško priznati, druženje sa obitelji i dragim ljudima te ukusni ručak kod mame i bakine slastice su vas naveli da razmislite kako se vratiti u svoju gastro rutinu ovog ponedjeljka. Srećom, nutricionisti su donijeli nekoliko rješenja koje lako možete pratiti i prakticirati. Što jesti ujutro, trebamo li jesti obilno ujutro i koji rituali (uskoro vaši, nadamo se) dolaze u obzir kada je u pitanju pravilna i uravnotežena ishrana, provjerite svakako u nastavku.

#1 Intervali od 30 sekundi intenzivnijeg vježbanja

Imate naviku trčati ujutro ili raditi vježbe? To vrijeme iskoristite na način da svako malo izuzmete 30 sekundi u kojima ćete intenzivnije vježbati, a nakon toga se vratite svojoj redovnoj brzini. Na taj način ćete povećati količinu kisika koju unosite u organizam, ali ćete i ubrzati potrošnju energije. Kraće ćete vježbati, a imat ćete jednake rezultate kao da ste duže vježbali.

#2 Uzimajte Omega-3 masne kiseline

Riba je odavno poznata kao veliki izvor Omega-3 masne kiselina, ali zašto je preporučljiva za sve osobe koje žele ubrzati svoj metabolizam? Jednostavno, ona će balansirati količinu šećera u krvi kao i spriječiti velike upale. Smanjit će i otpornost na hormon leptin koji je odgovoran za brzinu sagorijevanja masti u vašem tijelu.

metabolizam zdravlje 1

#3 Zeleni čaj bi trebao postati vaš najbolji prijatelj

Dokazano je da unošenjem 5-8 šalica ovog napitka, hladnog ili toplog, možete povećati utrošak energije do 90 kalorija na dan. Izazov prihvaćen.

#4 Ne preskačite doručak

Ako jedete nutritivne obroke rano ujutro, odmah pokrećete tijelo, a samim time i svoj metabolizam koji je onda nezaustavljiv u obavljanju svih zadataka.

#5 Konzumirajte više manjih obroka kroz dan

Šest obroka dnevno sa do 300 kalorija su najbolji način na koji možete održati savršen tempo svog metabolizma. Da, to znači da možete imati i užinu i zajutrak. Uživajte!

Za MODAMO.info piše: Marija Perić

Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas


 

danas nosimo1

topprica bhcafe

insta nsl