vjezbanje trbusnjaci dom

S dolaskom toplih dana polako nezdrave obroke mijenjamo svježim i pomno odabranim namirnicama, koje, ne samo da nam daju energiju za obavljanje dnevnih obveza, nego nam i pomažu vratiti naš organizam u ravnotežu nakon teške zimske prehrane. Kako bismo pomogli našem organizmu da se riješi nakupljenih otrova kao i u razgradnji masnoća, pronašli smo tjelovježbe za dio tijela koji želimo ponosno pokazivati u našim kratkim topovima i bluzama. 

Ukoliko želite angažirati trbušne mišiće i oblikovati ih, ove su vježbe odličan uvod u ostvarenje cilja.

#1
Lezite na stomak i podignite lijevu nogu i desnu ruku. Pazite da su vam koljena u visini ramena. Držite podignutu ruku i nogu dvije sekundi i onda ponovite sa suprotnom rukom i nogom. Napravite između 10 i 15 ponavljanja ove vježbe.

Superman1

#2
Plank je sjajna vježba za mišiće cijelog ljeta. Ovisno o vašoj kondiciji pokušajte u ovom položaju izdržati 30 sekundi, te sa svakim novim treningom pokušajte pomicati broj sekundi prema gore.

plank-exercise-black-and-white-s-155301d316174696-600x398

#3
Sjedite u položaj u kakvom je i djevojka na fotografiji. Neka su vam koljena savijena, a kralježnica ispravljena. U ruke uzmite bučice težine 2 kilograma. Pomičite bučice lijevo pa desno, pazeći da vam je kralježnica ispravljena te da su vam aktivni samo mišići trbuha. Ponovite između 15 i 20 puta vježbu.

Russian Twist F WorkoutLabs

#4
Lezite na pod, ruke stavite na zatiljak glave. Glavu blago odignite od poda, pazeći ponovno da vam je kralježnica ispravljena. Zatim podignite noge od poda. Jedna noga neka je u zraku u visini stola, a drugu polako privucite prema grudima. Istu nogu vratite u početni položaj i sve ponovite s drugom nogom. Vježbu ponovite 15-20 puta.

9780d99c3ea4762d450e9cbeb8740e2c#5
Ova vježba super je za donje mišiće trbuha. Lezite na pod i stavite ruke ispod trtice i dignite noge okomito od poda. Dok udišite, spustite noge dolje, a kad izdišete dižite ih gore. Ponovite 10-15 puta.

Lying Leg Raise1

#6
Lezite poput djevojke na fotografiji. Pazite da su vam ruke u ravnici s ramenima i ispod grudi. Glavu podignite prema gore. U ovom položaju budite 15 sekundi, a onda se spustite do poda. Sada slijedi rastezanje i odmor.

Cobra Stretch F WorkoutLabs


Foto via WorkoutLabs.com

Članci koje smo odabrali za vas