ImageSjajilo za usne ne odaje samo dojam da su vaše usnice dovoljno njegovane i hidratizirane, već ih čini sočnima i poželjnima. Postoje mnoge varijante sjajila za usne, a najčešća su sjajila u roll-on tubicama. Možete ih koristiti kao dio make upa radi dodavanja boje svojim usnama ili kao ovlaživač usnica.
Koristite li ruž za usta, nanošenjem sjajila na sredinu gornje i donje usne istaknut ćete boju ruža, a usne će se činiti punijima i podatnijima. Postoje sjajila koja usne čine vizualno punijima, kao što to čine i određene boje sjajila. 
Kada govorimo o sastojcima, sjajila obično sadržavaju glicerin, aloe veru i vitamin E, a svi oni utječu na hidratizaciju usana. Sjajila visokog sjaja obično sadrže i neka ulja. 
Visoko kvalitetna sjajila dubinski hrane usne, čak pružaju zaštitu od štetnih UV zraka. No nisu sva sjajila kvalitetna, pa neka od njih isušuju kožu kao što to obično rade kremasta sjajila. Također, sjajila loše kvalitete teška su i ljepljiva, a imaju i gorkast okus. 
Kao i kod nanošenja ruža, važno je da prije nanošenja sjajila usne budu meke, bez ispucalih dijelova. Stoga ih njegujte balzamom te povremeno napravite piling. Prirodan, vrlo jednostavan i efektan piling napravit ćete nanesete li malo balzama i malo hidratantne kreme na usne koje ćete potom istrljati četkicom za zube. Suvišna suha kožica će nestati, a vaše će usne biti spremne za nanošenje ruža ili sjajila.
Kod manje kvalitetnih sjajila prije nanošenja na usne nanesite balzam.
Što se roka valjanosti tiče, iako na novim, dugotrajnijim sjajilima piše da traju oko dvije godine, obična sjajila traju i duže. Ako dugo koristite određeno sjajilo, da se proizvod pokvario znat ćete kad počne smrdjeti poput krede, kad otvrdne ili dobije grudice. 
Ne propustite na ModaMo - pregled i preporuka sjajila u našim drogerijama!
(tportal)

Članci koje smo odabrali za vas