kozenavike


I iako nemamo potpunu kontrolu nad svime što se događa u našoj svakodnevici, ono u što možemo sigurno investirati kako bismo se osjećali zadovoljnije jeste zdravlje naše kože. Kada ste zadovoljni sobom, svaki dan je novi izazov i prilika za eksperimentiranje. A kako bismo uvijek izgledali svježe, ključna je prehrana i svakodnevna njega.

Svojoj jutarnjoj i večernjoj rutini njege kože trebate pristupiti ozbiljno i polagano, kako biste uživali u svim kremama koje nanosite, njihovim teksturama, mirisu i kako ona može smireno djelovati na vas. No, prije razgovora o preparatima, važno je nahraniti kožu iznutra i spriječiti utjecaj vanjskih radikala. To nas vodi do prve navike na kojoj će vaša koža biti zahvalna.

#PRAVILNA ISHRANA
Naša koža često je refleksija načina na koji živimo, odnosno namirnica koje konzumiramo.
Poznato je da određene namirnice koži vraćaju sjaj i elastičnost, ali i pomažu ukloniti znakove starenja ili smanjiti akne. U svoj jelovnik trebali biste dodati kvalitetne namirnice koje su bogate vitaminom D i A, omega 3 i 6 masnim kiselinama te mineralom selenom. Naravno, pazite i da svaki dan unosite dovoljno vode u organizam.

#UVIJEK UKLONITE MAKE-UP S LICA PRIJE SPAVANJA I POSVETITE SE ČIŠĆENJU KOŽE
Pronađite blago, nježno, no djelotvorno sredstvo koje će ukloniti u potpunosti make-up sa vašeg lica, kako biste se mogli posvetiti dubinskom čišćenju lica. Koristite sredstvo za čišćenje lica koje odgovara tipu vaše kože. Bez obzira koliko ste pospani, ovaj korak ne biste trebali preskočiti.

01


#INVESTIRAJTE U DNEVNU KREMU SA ZAŠTITNIM FAKTOROM
Bez obzira na godišnje doba, koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Čak i zimi osjetljiva koža lica može izgubiti mladolik izgled pod utjecajem UV zraka.

#VIŠE VREMENA PROVODITE U PRIRODI
Jer je ona najbolji način kako da se riješite stresa, a stres nipošto nije dobar za vašu kožu. Ili pronađite neki drugi način meditacije koji će vam pomoći da smanjite uznemirenost, nesanicu ili posljedice koje su uzorkovane stresom.


Članci koje smo odabrali za vas