-2134597-1490479908.640x0c

 

Kada je u pitanju ljepota vaše kože, točna je ona da ona dolazi iznutra, točnije iz kvalitete namirnica koje konzumirate. Za potpunu hidrataciju kože i njen blistav izgled potrebne su namirnice koje su bogate antioksidantima, vitaminom C, kolagenom i amino kiselinama uz koje vaše lice nikada neće izgledati umorno.

A i zdrava prehrana je super korak k što zdravijoj i čišćoj koži lica. Kako biste uistinu kroz svoj jelovnik uživali u prednostima koje će dobiti i vaša koža, pokušajte ove namirnice konzumirati što češće.

#Avokado
Razlog zašto na gotovo svim lifestyle portalima pronalazite upravo recepte s avokadom krije se u činjenici da avokado sadrži brojne masti i vitamine koji su korisni za cijeli organizam. Uz omega kiseline i antikoksidanse on će vam pomoći u borbi protiv slobodnih radikala, ali i nahraniti vašu kožu i hidratizirati ju, što će joj pomoći u zadržavanju elastičnosti.

avokado1


#Losos
Ovaj sjajan izvor omega 3 kiselina odličan je za vašu kožu posebice nakon ljetnih mjeseci jer će pomoći obnoviti kožu koja je bila izložena sunčevim zrakama, a pomoći će vam i u izbacivanju toksina iz organizma.

#Borovnice
Najlakši način kako doći do antioksidanta? Jedite borovnice. One su i bogate vitaminom A, koji pomaže neutralizirati razinu ulja u vašoj koži.

#Limun
Ne samo da je super bogat vitaminom C, nego i pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala, kao i stvaranju kolagena. Namirnica je to koja je lako dostupna, a pomoći će vam i u neutraliziranju pH vrijednosti u organizmu.

#Đumbir
Namirnica koja provjereno pomaže u zadržavanju mladolikog izgleda kože. 

Članci koje smo odabrali za vas