uspjesne

Iako se ponekad nađemo pred izazovima i naizgled nepremostivim preprekama na putu uspješnog obavljanja naših ciljeva, uz pravo usmjerenje, trud i motivaciju, vrlo lako možemo ostati na pravom putu. U tome nam mogu pomoći i savjeti uspješnih dama koje znaju kako kvalitetno rasporediti svoje vrijeme, pronaći inspiraciju i motivaciju u svakoj situaciji te svaki dan započeti sa osmijeh na licu. Upravo zbog toga smo pobrojali par savjeta koji će i vama ovaj mjesec učiniti najuspješnijim dosada.


#1 Prioritiziranje je ključ uspjeha
Kada vaš planer vrvi obavezama i velikim planovima, to je znak da je vrijeme da na papir popišete 5 najvažnijih stvari u ovom mjesecu sortiranih prema važnosti i roku obavljanja zadatka. Kada dobijete vizualnu sliku prioritetnih zadataka, istražite njihovu srž i bacite se realizaciju već početkom mjeseca. Do kraja mjeseca ćete imati velik napredak, bez obzira je li vaš zadatak grafički identitet branda ili članak o vašem 20-dnevnom putovanju.

 

01

 


#2 I mobitel zaslužuje svoj detox
Ako ste jedni od onih osoba koji aplikaciju instaliraju, iskoriste za ono što vam je potrebna te u potpunosti zaboravite na nju, čitajte pažljivo. Vaš mobitel time, osim što bespotrebno gubi znatan dio memorije, postaje usporen i odaje dojam kaosa koji vam ne treba. Savjet uspješnih dama kaže da na prvoj stranici svog mobitela trebate imati ono što vam treba za svakodnevnu komunikaciju i rad. Sljedeća stranica jesu sekundarne aplikacije za uređivanje fotografija, aplikacije za prijenos fotografija velikih rezolucija ili pak kalendar, vaša omiljena aplikacija za slušanje glazbe i postavke. Sve aplikacije koje su dio sustava, ali ih ne koristite niti ih možete deinstalirati skupite u jednu mapu i zadržite na trećoj stranici mobitela. Također, neka brisanje bespotrebnih fotografija i kolaža iz galerije postane vaša omiljena aktivnost dok čekate u redovima i vozite se javnim prijevozom – time ne gubite vrijeme i radite nešto korisno, za sebe.


#3 Inspirativna knjiga kao motivacija za sve avanture kroz mjesec
Mnoge uspješne dame i ovaj mjesec će rezervirati za nezasitno učenje i istraživanje. Birali audio knjige ili poharali police trgovine knjigama i vi biste trebali pronaći inspirativno štivo koje će obogatiti vaš rječnik, ali i učiniti da malo bolje sagledate mjesto na kojemu se trenutno nalazite u svom poslovnom i privatnom životu.


#4 Ured govori više od 1000 riječi
Mjesto na kojemu radite i provodite tako puno vremena zaslužuje svoj proljetni makeover. To može biti nova biljka koja će dati svoj šarm vašem radnom kutku ili pak nova kutija za olovke. U ovu točku se može ubrojiti i odstranjivanje silnih post-it papira sa ploče i zamjena istih sa ručno ispisanim omiljenim citatom. To može biti i fotografija vaših najmilijih ili nešto veće, kao kupnja udobne stolice koja će vam pružiti ugodnost pri radu. Na vama je da odaberete ovomjesečnu nadogradnju ureda i učinite ovo ritualom svakog mjeseca.


#5 Zaborave na ovo jedno ograničenje
Samo jedna stvar vječito nađe način da stane na put ka vašim genijalnim zamislima i još boljim projektima. Strahu nije mjesto ni u vašem uredu, ni u vašim mislima, ni u vašem privatnom životu. On vas ne smije kočiti kada znate da u rukama ili na laptopu krijete poslovne revolucije koje jedva čekaju ugledati svjetlo dana. Malo rizika, makar jednom u mjesecu, nikad nikome nije naškodilo.


Foto: vogue.com, pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas