prijatelji naslovna

 

Biti okružen prijateljima koji i našu svakodnevnicu čine inspirativnom i ispunjenom je uistinu najveća sreća. Nije ni čudo što zbog toga svakodnevno radimo na našoj povezanosti. Srećom, imamo puno prostora za napredovanje u BFF području, a sve to uz dirljive i zabavne geste koje će kreirati nezaboravne uspomene. Pošto smo se i sami nekolicinu puta našli pred izazovom kako biti bolji prijatelj, istražili smo koji to koraci presuđuju na putu do snažnog i iskrenog prijateljstva. Pronašli smo odlične savjete koji su nam poslužili kao odličan podsjetnik kako biti bolji prijatelj.

#1 Uvijek pozorno slušajte svoje prijatelje

Barem smo se jedanput u životu našli u situaciji kada su naši prijatelji trebali podršku. Pri savjetovanju važno je se služite jednom odličnom prijateljskom metodom koja će vam instant pomoći da razumijete poteškoće u kojima se nalazi vaš prijatelj/ica. Zamislite da se ta ista stvar dogodi vama. Kada se nađete u tom scenariju, znati ćete što joj odgovoriti te što je najvažnije – kako joj uistinu pomoći.

#2 Za prijatelje uvijek izdvojite svoje vrijeme

Kada vaša prijateljica bira upravo vas kako bi vam ispričala sve detalje o stvarima iz života, na nama je da napravimo mjesta za nju u vašoj svakodnevnici. Dakako, to ne znači da trebate ostaviti sve što radite i potrčati prema njenom stanu, nego ovo shvatite kao naznaku da biste u svom rasporedu trebali imati napisano 'Kava sa prijateljicom' ili 'Viber poziv' što češći broj puta. Vjerujemo da će ona to cijeniti i napraviti istu stvar za vas.

prijatelji clanak1

 

#3 Dijalog je ključan

Ključ iskrenog prijateljstva je razgovor, stoga bismo u svakom slučaju željeli izbjeći da samo jedna od prijateljica neprestano govori o svom životu jer obe strane trebaju biti u mogućnosti podijeliti ono što osjećaju. Trudite se što više kreirati balans između vaših dijaloga i moći ćete iskreno podijeliti svoja mišljenja, snove i teorije, a pri tome imati njenu podršku i izgraditi toplo, snažno i iskreno prijateljstvo.

#4 Pokušajte imati što više sastanaka uživo

Sa svim društvenim mrežama nadohvat ruke i velikom dostupnosti informacija imamo osjećaj kao da smo uistinu u čestom kontaktu sa svojim prijateljima. No, pokazalo se kako su ljudi, a samim time i vaši prijatelji iskreniji i osjećaju se ugodnije pričati o važnim stvarima uživo. S viđanjem na ovakav način ćete produbiti vaše prijateljstvo, zavoljeti ćete vaša #Empowering druženja i učiniti ćete ih tjednim, ako ne i dnevnim ritualom. Što je divno.

#5 Pokažite koliko vam je stalo tako što ćete upamtiti sitnice

Vaša prijateljica voli putovanja? Tada biste sigurno s njom trebali podijeliti novu ponudu agencije koju ste vidjeli na društvenim mrežama. Više voli knjige? Odlično, tada možete za nju uzeti jednu kada prođete pored sajma knjiga na putu do posla. Ako voli neku seriju, ili vam je povjerila kako obožava neki određeni slatkiš, komad nakita ili je jednostavno luda za nekim pjevačem, bit će presretna kada shvati da ste sve to upamtili i spremni ste s njom skakati ispred bine na koncertu njenog omiljenog rock benda. Također, uvijek je sjajno pitati ih stvari o kojima su vam pričali – na primjer, o posljednjem projektu na kojemu su radili, njihovom preslatkom ljubimcu ili pak novom albumu koji su rekli da će kupiti na posljednjoj kavi.

 

Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas