san


Kada pričamo o odmaranju i osjećaju relaksacije koji bismo voljeli kreirati u vlastitoj spavaćoj sobi, postoji nekoliko ključnih stvari na koje se trebamo koncentrirati. Osim načina na koji ste organizirali sobu, svakako obratite pozornost i na to držite li u njoj stvari koje nisu namijenjene za spavaću sobu te koliko često ju čistite. Svoju spavaću sobu možete lako preobraziti u zavidnu chill oazu uz korisne savjete koje smo izdvojili u nastavku koji će vam pomoći pretvoriti ju u najljepšu prostoriju u kući.

#1 Pomno birajte nijanse namještaja i decora u sobi
Za miran san i opušten dan, vaša soba treba biti dom zelenih i plavih tonova. Uistinu je svejedno koju ćete nijansu ovih opuštajućih boja birati, ali svakako biste trebali razmisliti i o pastelnim tonovima jer okruženost ovim bojama dokazano smanjuje krvni pritisak te usporava otkucaje srca i disanje.

san1

 


#2 Madrac je važan
Premekan, pregrub ili madrac koji ima mnoštvo izbočina najveći je kradljivac lijepog spavanja i ugodnih snova. Stvari koje biste trebali imati na umu pri kupnji novog madraca jesu njegova veličina i mnogo testiranja. Obzirom da kada govorimo o kupovini madraca pričamo o dugoročnom ulaganju, nemojte štedjeti s pitanjima u salonima namještaja i plašiti se isprobavanja.

#3 Prirodna svjetlost u sobi
Ukoliko je sva svjetlosti koju imate u sobi tek ona koja prolazi kroz maleni prozorčić na jednom zidu, vjerojatno ćete se probuditi u zamračenom prostoru, ošamućeni i umorni unatoč broju sati koji ste proveli spavajući. Ovakvu situaciju možete riješiti na način da u par kutaka sobe dodate lampu ili neki drugi izvor svjetlosti koji, priznajemo, nije najbolje rješenje, ali sigurno može pomoći. Navečer je vaš maleni prozorčić na vašoj strani jer je mrak idealan partner onima koji žele brzo zaspati.
U posve suprotnoj situaciji, kada je cijela vaša soba osvijetljena ogromnim prozorom, birajte zavjese ili rolete koje će vam navečer zamračiti prostor, a ujutro propustiti sunce koje je najbolji afrodizijak i savršen za lagano buđenje.

#4 Temperatura u sobi također je itekako važna
Ukoliko spavate u prehladnoj ili pretoploj sobi, to itekako može utjecati na vaš san. Najbolje rješenje je podešavanje termostata i zatvaranje prozora i zavjesa kako vanjske vremenske prilike ne bi utjecale na temperaturu koju imate u sobi.

#5 Feng shui = kvalitetan san
Ukoliko je glavni dekor u vašoj sobi ogromni poster sa rock koncerta, odmah pored velike kutije iz koje vire svakojake stvari kojima još ne pronalazite mjesto, a oni smetaju redovima odjeće koja visi sa kukice na vratima, imate problem. Oni mogu u vama stvoriti osjećaj nervoze i panike jer se nalazite u neorganiziranom i neurednom prostoru. Dopustite da nastupi feng shui napad i reorganizirajte sve stvari u svojoj spavaćoj sobi.

Ugodnu noć, dragi naši.

 


Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas