jutarnji tip jutarnjarutina

I iako je savršena definicija hygge trenutka onaj osjećaj kada ušuškani pod toplom dekom slušamo zvuk kiše koja udara od prozore, ipak si ne možemo priuštiti radnim danima da taj osjećaj dugo potraje. Jutarnje buđenje ponekad može postati pravi izazov, a motivacija za hvatanje u koštac sa svim obvezama uistinu mala. Zbog toga je, kao i u ostalim segmentima naše svakodnevnice itekako važno da jutro započnemo s malim ritualima koji će nam nacrtati osmijeh na lice. Nakon što pročitate (i primjenite) neke od ovih savjeta, vidjet ćete koliko ljepote leži u jutarnjoj tišini, nježnosti svjetlosti u rano jutro i svježem zraku.

#Poslužite se lukavim trikovima
Prevelika ste spavalica i jednostavno se ne možete motivirati da ustanete ujutro?
Neka vaš telefon/alarm/budilica stoje na sasvim drugom kraju sobe, tako da svako jutro morate ustati da ugasite alarm. A kad ste već ustali, sada je vrijeme da upalite glazbu i bacite se na pripremu doručka.

#Pustite sunce u vašu sobu
Uvijek prije spavanja podignite rolete, sklonite zastore kako biste se ujutro budili u svijetloj prostoriji obasjanoj suncem. Jedan pogled na sunce (koje nam uskoro stiže svakog jutra), motivirat će vas da još brže ustanete ujutro.

#Posložite svoj krevet
Ovaj trik dokazano sjajno djeluje na vaš mozak. Jednom kada ga složite, nećete razmišljati o ponovnom povratku pod plahte, a vaš mozak će biti zadovoljan što je već od ranog jutra ispunio jednu obvezu uspješno. Sjajno za buđenje motivacije!

#Učinite vaša jutra još romantičnijima
Uvijek s osmijehom na licu razmišljate o vremenu koje navečer izdvajate za sebe i o snu?
Vrijeme je da s jednakom ljubavlju krenete razmišljati o jutru? Što biste radili kada biste svako jutro ustali sat vremena ranije i to vrijeme izdvojili samo za sebe? Biste li više čitali, trenirali ili se bavili hobijem? Na taj način porast će vaš entuzijazam oko pojmova jutro i buđenje.

jutarnjitip2

#Kreirajte si glazbenu listu za buđenje
Započnite uz nešto laganiji ritam, a onda neka se priprema doručka i nanošenje make-upa nastave uz pjevušenje omiljenih pjesama i malo plesa. Glazba će u vama instant probuditi odlično raspoloženje, a vi ćete se i malo razgibati.

#Ustanite se dovoljno rano da stignete laganim tempom obaviti sve obveze
Ništa ne kvari jutarnje buđenje kao trčanje po domu u potrazi za stvarima za posao, brzi doručak i kašnjenje na bus. Zato si svako jutro navijte budilicu onoliko rano koliko vam je potrebno da ujutro doručkujete, provedete neko vrijeme sami, neko vrijeme s najbližima i spremite se za posao.

 

 

jutarnjitip1

 

 

 

Foto: Pinterest

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl