navike posao


Pozitivni komentari vaših kolega na vaš rad i ponašanje mogu itekako utjecati na vašu karijeru. Zajedno ćete raditi na projektima, savjetovati će vas oko obveza koje imate na današnjoj to do listi, no i naučiti puno toga o poslu kojim se bavite. Dok u kućnom okruženju možete odrijemati, koristiti telefon kroz cijeli dan i imati jako intimne veze sa svim članovima, na poslu je zapravo potpuno obrnuta situacija. Zbog toga je itekako važno da naučite sve poslovne etikete uz koje ćete izgledati profesionalno, ozbiljno i strastveno oko onoga što radite. Ukoliko je neka od ovih navika dio vaše svakodnevnice, već danas biste ih se trebali riješiti. Već danas.

#Konstantno korištenje telefona tijekom radnog dana
Telefon biste tijekom radnog dana trebali utišati, skloniti iz vidnog polja i ne otključavati ga svaki put kada dobijete notifikaciju da vas je prijatelj označio u komentarima ili objavio novi tweet. Naravno, ukoliko je riječ o hitnom slučaju, telefon možete koristiti, no, ne kroz cijeli dan. Odredite dijelove dana kada radite pauzu tijekom koje provjeravate vaš telefon. Nemojte telefon koristiti ni tijekom poslovnih sastanaka i ručkova, budući da će to naposljetku samo poslati lošu sliku o vama.

#Tračanje s kolegama
To je ružna navika koja vas vraća u tinejdžerske dane i pokazuje vašu neozbiljnost na radnom mjestu.
Ukoliko želite imati prijateljsku atmosferu na radnom mjestu, nemojte tjerati kolege da iznose detalje iz privatnog života te izbjegavajte ogovaranje kolega.

#Rad u neurednom radnom prostoru
Svaki dan biste trebali na kraju radnog vremena izdvojiti deset minuta za čišćenje vašeg stola. Pokažite da imate razvijenu radnu kulturu i investirajte u dodatke za stol koji će vam pomoći da sve stvari i alati budu uredno posloženi i dostupni. Vaš radni stol odražava vas i ne želite da vašeg šefa dočekaju gomile spisa i hrana na vašem radnom stolu.

 

navikeposao

 

# Kašnjenje
Kašnjenje je u svakoj formi neprihvatljivo, a na posao – nedozvoljivo! Razvijte jutarnju rutinu uz koju ćete svako jutro doći najmanje pet minuta ranije na posao. Večer prije pripremite odjeću i sve dodatke potrebne za posao kako biste ujutro što brže bili spremni za izlazak iz kuće i dolazak na posao.

# Pišete emailove koji su nejasni, nepristojni ili gramatički netočni
Email je također itekako važan način komunikacije, zbog čega je itekako važno da obratite pozornost na njegov sadržaj. Dakle, ne biste trebali u vašem emailu koristiti previše emotikona, žargonskih riječi ili čekati tjedan dana da odgovorite na nečiji upit. Zbog toga svaki dan izdvojite određeni dio dana za pisanje emailova, posvetite se upoznavanju pravila kada je u pitanju kreiranje njegovog sadržaja i uvijek provjerite sadržaj i pravopis svog email prije slanja.

#Konstantno se ispričavate
Svakome od nas se može dogoditi pogreška na radnom mjestu – zaboravili ste nešto napraviti, propustili ste rok, kolega je trebao završiti posao, no nije i sada ste i vi nastradali… No, u tim situacijama ne biste se trebali stalno ispričavati jer time povećavate stres i smanjujete vašu kredibilnost. Budite otvoreni prema kritikama i naučite iz pogrešaka. Istražite kako možete spriječiti da se one ponove, te se posvetite više svojim obvezama.

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl