posao strast

Učinkovitost na radnom mjestu jedan je od osnovnih ciljeva svih uspješnih ljudi. Za što bolje rezultate na poslu veliku ulogu igra i fleksibilnost, balans između privatnih i poslovnih obveza, ali i motiviranost. I dok su na početku naše karijere jedni ciljevi bili razlog naše poletnosti, uzbuđenosti i optimizma, vremenom se oni mijenjaju, a u nekoj fazi karijere, događa se i zasićenje popraćeno pitanjem koji posao uistinu volim i želim raditi?

Potraga za stvarima koje u nama bude inspiraciju konstantan je proces, a prema istraživanju stručnjaka na sveučilištu Harvardu prvi korak k ispunjenjem radnom danu jeste pronalazak svrhe posla. Jednom kada shvatite što je jasna svrha svega što radite, osjećate ćete se da pridonosite, pomažete drugima, ostavljate trag u modernom svijetu. Osim toga, ovih par savjeta/pitanja, također vam može pomoći da ponovno s puno strasti radite svoj posao.

#HOBIJI POTIČU KREATIVNOST I OPUŠTAJU VAS
Postavite si jednostavno pitanje – što biste više voljeli raditi? Vaše titule ne moraju biti vezane samo uz status vaše veze i posao koji radite, dajte im dodatnu vrijednost. Slikar, grafičar, paraglajder – svoj tjedan obogatite aktivnostima koje vas opuštaju, odmaraju, inspiriraju i naposljetku pomažu vam da dio dana posvetite samo sebi i vašim preferencijama.

#ČIME STE SE ŽELJELI BAVITI DOK STE BILI MLAĐI?
Ukoliko oduvijek sanjate o karijeri modnog dizajera, otvaranju vlastitog studija ili izradi namještaja, zašto ne biste vrijeme posvetili izradi plana i koraka koji će vas ponovno dovesti na taj put? Cijela ideja će u vama probuditi energičnost uz koju možete napraviti sjajne stvari.

strastposao2

 

#POSTANITE FLEKSIBILNIJI
Kako biste mogli razvijati svoju networking mrežu te zadovoljiti vaše kreativne želje, za vaš rast potrebno je da postanete fleksibilniji i prilagodite uvjete rada svom načinu života. Pokušajte drugačije organizirati radno vrijeme, organiziranju pauze za posao pristupite ozbiljnije i stvorite rutinu koja će davati najbolje rezultate.

 

 

 

 

Foto: Pinterest

Članci koje smo odabrali za vas