vjestina naslovna

Na online adresama se često susrećemo s raznim poslovnim uputama i savjetima koje vode k boljoj organiziranosti i uspješnosti – od trikova kako urediti svoj radni stol do preporuka koji je naš idealan posao s obzirom na naše vrline i iskustvo. Upravo radi velikog vrtloga informacija koji stalno dolazi do nas, nismo u potpunosti sigurni koje vještine uistinu trebamo dodatno razvijati. Je li dovoljno da sa Excelom budemo na 'ti' ili je potrebno znati sve detalje statistika i trendova na društvenim mrežama?

Upravo zbog toga smo odlučili saznati koje će vam vještine dodatno olakšati rad, pomoći vam da uštedite vrijeme, istaknete se na radnom mjestu, te postanete svestrani, snalažljiviji i naposljetku, uspješniji.

#1 Kako biti što produktivniji svaki dan

Svi imamo jednak start kada je u pitanju broj sati koje dobivamo na raspolaganje, ali kako ćemo iskoristiti svoj dan uvelike nas razlikuje od drugih. Opravdanja i kašnjenje nažalost u vašem poslovnom planu ne smiju naći svoje mjesto. Kako biste ostvarili svoj dnevni, odnosno tjedni cilj, potrebno je da u kalendar ili planer upišete jasno i precizno sve korake projekta na kojem radite i sve vaše obveze. Za svaku od njih biste trebali staviti i vremenski rok, kako biste znali što ima status 'prioriteta'.

vjestina2

 

#2 Kako razviti najbolju strategiju upravljanja društvenim mrežama?

Jeste se ikada uhvatili kako u tramvaju na putu doma tipkate važan mail ili post na društvenim mrežama. koji je ujedno i reklama i kojemu ste se trebali posvetiti ranije, ali ne stižete jer imate druge planove? Takva organizacija, ili pravilnije, neorganizacija je ključ neuspjeha koji će uporno utjecati na ishod vašeg budućeg rada i stvoriti vam posljedice koje nećete moći ni uvidjeti na vrijeme. Zbog toga, upoznajte se s aktualnim trendovima u svijetu digitalnog marketinga i unaprijed planirajte vaše objave.
Izdvojite jedan dan u tjednu, napravite Excel tablicu i kreirajte plan objava za čitav mjesec ili tjedan ukoliko vaš zadatak ne dopušta uvjete pisanja prevelikog broja objava unaprijed. Uštedili ste time sebi vrijeme, ostavili više mjesta za neke druge projekte, izbjegli gužvu i ostvarili odličan temelj za sve kvalitetnije i sadržajnije objave.

#3 Kako koristiti Photoshop?

Ova vještina u moderno doba potrebna je skoro koliko i snalaženje u Wordu. Od toga da ćete se sigurno naći u prilici da trebate poslati svoju fotografiju do toga da ćete za svoj vlastiti posao trebati fotografiju pripremiti za online prikaz ili tisak. Vještinu baratanja svim osnovnim alatima u Photoshopu lako možete usvojiti kroz jednostavne video isječke na YouTubeu ili na online platformama za učenje kakve su Skillshare ili Udemy. Vjerujte nam, kada otkrijete koje sve stvari možete napraviti u ovim programima osjećati ćete se kao čarobnjak iz Hogwartsa.

#4 Kako snimiti genijalnu fotografiju

Kada je naš skoro cijeli poslovni svijet na dlanu, na našem mobilnom telefonu, koji u nekim trenutcima dana dobiva ulogu i našeg mini računala, smiješno je da ga ne iskoristimo za neke genijalne fotografije koje nam mogu omogućiti sjajan marketing i odličnu promociju našeg rada i branda. Poznajući kvalitetu kamera mobilnih uređaja koji se unazad nekoliko godina nalaze na našem tržištu, profesionalni fotoaparati jesu idealan, ali ne i nužan alat za snimanje fotografije. Ukoliko radite na važnoj kampanji, par zanimljivih backstage fotki će probuditi dodatnu zainteresiranost. A i dozvolite vašim pratiteljima da zavire u vašu radnu rutinu i vide kako izgleda vaš radni dan. Također, ukoliko želite uistinu kvalitetne i profesionalne fotografije, sigurni smo da u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg jedna osoba upravo piše oglas za povoljni kurs osnovnih stvari koje trebate znati o fotografiji. Upišite se i nećete dugo čekati na odlične rezultate.

Foto: Pinterest, sincerelyjules.com 

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl