chicovnik organizacija vjestine Modamo

 

Pametna organizacija pomaže nam pripremiti se za sve obveze koje će nas dočekati na uredskom stolu sutradan, ali i iskoristiti dano vrijeme, te prioritizirati. U slaganju naših obveza po važnosti i organizaciji uvelike nam pomaže prvi bh.planer, CHICovnik.

CHICovnik je već odavno postao omiljeni planer brojnih žena diljem regije, te stalan gost njihovih stylish torbica, ali i uredskog stola. Ovogodišnje izdanje CHICovnika krasi više od 300 prekrasno dizajniranih stranica sa sadržajem kao što su planer po satima za svaki dan, jednostavni recepti, plan obroka za svaki mjesec, financijski budžet, bojanka, savjeti za kućanstvo i posao te mnogi drugi posebni sadržaji, ali i više od 100 praznih notes stranica na kojima se nalazi više od 100 motivirajućih izreka za svaki dan. Zbog toga ne čudi što smo upravo koristeći planer naučili i par korisnih vještina, koje i vi možete lako usvojiti!

chicovnik organizacija

Foto by Maja Topčagić

#SVAKI MJESEC USVOJITE NOVU (ZDRAVU) NAVIKU
Već listanjem prvih par stranica omiljenog nam planera za žene, naišli smo na motivirajuću rubriku tips&tricks, koja je posvećena polaganom usvajanjem novih navika koje će nam obogatiti svakodnevnicu. Ne zahtijevaju puno vremena i truda, a svakodnevnim podsjećanjem na njihovo izvršenje, kroz period od par tjedana ona postaje ustaljen dio naše svakodnevnice. Uz info da jutro trebamo započeti uz čašu vode, naučili smo da i naš mozak možemo od jutra pripremiti na uspjeh ukoliko jednostavno nakon ustajanja odmah pospremimo naš krevet, kao i da ćemo utišavanjem notifikacija na mobitelu postati produktivniji i fokusiraniji na poslu. A ove navike su samo mali uvod u našu bolju organizaciju privatnih i poslovnih obveza.

chicovnik01

 

#SVAKI SI TJEDAN POSTAVITE TOP 3 CILJA
Ova organizacijska vještina pomoći će vam da se uistinu fokusirate na prioritete u vašem životu. Razmislite o svim obvezama koje vas čekaju kroz tjedan i označite one najvažnije. Sigurno ćete se na kraju dana osjećati bolje ako znate da ste završili sve potrebno za prezentaciju i stigli na predstavu s djecom, a peglanje rublja ostavili za neki drugi dan.

chicovnik02

#NEDJELJOM ISPLANIRAJTE OBROKE ZA CIJELI TJEDAN
Kako se sredinom tjedna ne biste uhvatili kako ručate čokoladicu, a doručkujte ostatke pizze koju ste naručili dan prije, nedjeljom razmislite o svim jelima koje možete pripremiti kroz tjedan – provjerite trebate li i kupiti još neke namirnice, a dio namirnica odmah možete pripremiti za kuhanje. Na primjer, možete oguliti određeno povrće i nasjeckati ga kako biste smanjili vrijeme pripreme jela  kroz naredni tjedan.
P.S. Unutar CHICovnika ćete pronaći i par kreativnih ideja za ukusna i brza jela.

chicovnik03

chicovnik03 01

 

#UVIJEK IMAJTE LISTU POTREBNIH SITNICA ZA SVA PUTOVANJA
Kako na zimsko putovanje ponovno ne biste ponijeli samo ravne cipele koje ne možete nositi po kiši i majice u kojima vam je previše hladno ili haljine koje niste nijednom obukli, pametno kreirajte liste sitnica koje će vam trebati tijekom odmora. Ponesite samo one sitnice koje ćete uistinu koristiti i unaprijed isplanirajte kombinacije za sve prilike. Za tri dana u planini vam ne treba pet različitih torbi.

chicovnik4

 

 

#UNAPRIJED ORGANIZIRAJTE BUDŽET I VAŽNE ZDRASTVENE PREGLEDE ZA SVAKI MJESEC
Vrijeme je da preuzmemo kontrolu nad našim financijama i napravimo sve potrebne korake za zdravu financijsku budućnost. Unutar CHICovnika pronaći ćete rubriku posvećenu planiranju vašeg mjesečnog budžeta (dugovi, prihodi, troškovi), ali i stranicu posvećenu zdravstvenim pregledima. I oni su itekako važni, no često nose velik financijski trošak, zato nemojte dugo čekati da napravite nešto za sebe i svaki mjesec rezervirajte za jedan pregled.

chicovnik04

 

 

#RAZVIJTE HOBIJE KOJI BUDE KREATIVNOST
Bojanka koju smo pronašli unutar CHICovnika nas je podsjetila koliko hobiji utječu na nas. Osim što su odličan katalizator stresa, pomažu nam da stvaramo, učimo, razvijamo vještine, te posvetimo vrijeme samo onim stvarima koje volimo.

chicovnik06

 

Fotografija naslovnice: Pinterest, Maja Topčagić

Članci koje smo odabrali za vas