organizacija

Svaki novi savjet kako što efikasnije obaviti sve poslove i izazove koji su stavljeni pred nas iz dana u dan su itekako dobrodošli. Cijeli proces planiranja, organiziranja, rukovođenja i odlučivanja pomaže nam kreirati balansiranu svakodnevnicu i olakšati nam obavljanje privatnih i poslovnih obveza. I iako nam se ponekad čini da nikada nećemo ostvariti sve upisane ciljeve za tjedan, uz malo truda i pravilan raspored živimo ispunjen život. I mi smo pronašli još jedan koristan i praktičan šalabahter kako kroz tjedan zadržati produktivnost, energičnost i svaki dan se buditi sa osmijehom na licu. Detalje donosimo u nastavku. 


NEDJELJA:
Nedjelje su za planiranje.
U nedjelju poslijepodne uz omiljeni topli napitak i grickalice isplanirajte sve svoje obveze. Prvo ispišite sve poslovne obveze, zatim u raspored dodajte razna društvena događanja koja vas čekaju kroz tjedan i naravno vrijeme za vas i vaše najmilije.
Obzirom da ste danas odmorni i kreativni, iskoristite nedjelju i za planiranje obroka kroz tjedan i pripreme za iste (želite jesti zdravije u ovoj godini), osmislite kombinacije za radni tjedan, posložite odjeću i isplanirajte tjedni budžet. Sada duboko udahnite, dajte sami sebi pet i počastite se slatkišem.
Upravo ste sebi uštedjeli dosta vremena, brige i novca.

PONEDJELJAK:
Ovo je jedan od najzbrkanijih i težih dana u tjednu. Velik broj obveza ne smije vas natjerati da krenete raditi obveze samo da budu odrađene ili da odugovlačite. Današnji dan iskoristite kako biste izvršili najteže obveze, a onda krajem tjedna uživali u obavljanju nešto laganijih zadataka. Držite se zacrtanog cilja.

UTORAK:
Učinite današnji dan dodatno posebnim. Kako? Svaki utorak napravite najmanje jednu neočekivanu stvar koja vam pomaže izaći iz zone ugode. Prijavite se na tečaj, iskušajte se u novim hobijima...
Neka utorak dobije odvažniju notu.

SRIJEDA:
Sredinu tjedna koristite za buđenje dodatne motivacije i što bolju produktivnost do kraja tjedna. Umjesto da se zatrpate poslom, opustite se uz filmsku večer, kupku ili čitanje. Sutra ujutro ćete biti zahvalni na ovom ritualu.

 

organizacija-tjednaČETVRTAK:
Današnji dan rezervirajte za projekte oko kojih ste jako strastveni. To će vam pomoći da ostanete energični kroz cijeli tjedan. Posvetite se stvarima koje volite i ostvarite svoje ciljeve.

PETAK:
Paarty! Bez obzira podrazumijeva li on druženje u pidžamama unutra ili izlazak vani, neka petak poslijepodne bude zabavan dan. Dan u kojem ćete savršeno balansirati poslovne i privatne obveze i uživati u odličnom društvu.

SUBOTA:
Današnji dan rezervirajte za čišćenje, ali samo dio dana. Ono ne smije preuzeti kontrolu nad vašim slobodnim danom. Subotu poslijepodne obavezno rezervirajte za sebe!

Članci koje smo odabrali za vas


 
 

danas nosimo1

topprica vikend

insta nsl