organizacija

Svaki novi savjet kako što efikasnije obaviti sve poslove i izazove koji su stavljeni pred nas iz dana u dan su itekako dobrodošli. Cijeli proces planiranja, organiziranja, rukovođenja i odlučivanja pomaže nam kreirati balansiranu svakodnevnicu i olakšati nam obavljanje privatnih i poslovnih obveza. I iako nam se ponekad čini da nikada nećemo ostvariti sve upisane ciljeve za tjedan, uz malo truda i pravilan raspored živimo ispunjen život. I mi smo pronašli još jedan koristan i praktičan šalabahter kako kroz tjedan zadržati produktivnost, energičnost i svaki dan se buditi sa osmijehom na licu. Detalje donosimo u nastavku. 


NEDJELJA:
Nedjelje su za planiranje.
U nedjelju poslijepodne uz omiljeni topli napitak i grickalice isplanirajte sve svoje obveze. Prvo ispišite sve poslovne obveze, zatim u raspored dodajte razna društvena događanja koja vas čekaju kroz tjedan i naravno vrijeme za vas i vaše najmilije.
Obzirom da ste danas odmorni i kreativni, iskoristite nedjelju i za planiranje obroka kroz tjedan i pripreme za iste (želite jesti zdravije u ovoj godini), osmislite kombinacije za radni tjedan, posložite odjeću i isplanirajte tjedni budžet. Sada duboko udahnite, dajte sami sebi pet i počastite se slatkišem.
Upravo ste sebi uštedjeli dosta vremena, brige i novca.

PONEDJELJAK:
Ovo je jedan od najzbrkanijih i težih dana u tjednu. Velik broj obveza ne smije vas natjerati da krenete raditi obveze samo da budu odrađene ili da odugovlačite. Današnji dan iskoristite kako biste izvršili najteže obveze, a onda krajem tjedna uživali u obavljanju nešto laganijih zadataka. Držite se zacrtanog cilja.

UTORAK:
Učinite današnji dan dodatno posebnim. Kako? Svaki utorak napravite najmanje jednu neočekivanu stvar koja vam pomaže izaći iz zone ugode. Prijavite se na tečaj, iskušajte se u novim hobijima...
Neka utorak dobije odvažniju notu.

SRIJEDA:
Sredinu tjedna koristite za buđenje dodatne motivacije i što bolju produktivnost do kraja tjedna. Umjesto da se zatrpate poslom, opustite se uz filmsku večer, kupku ili čitanje. Sutra ujutro ćete biti zahvalni na ovom ritualu.

 

organizacija-tjednaČETVRTAK:
Današnji dan rezervirajte za projekte oko kojih ste jako strastveni. To će vam pomoći da ostanete energični kroz cijeli tjedan. Posvetite se stvarima koje volite i ostvarite svoje ciljeve.

PETAK:
Paarty! Bez obzira podrazumijeva li on druženje u pidžamama unutra ili izlazak vani, neka petak poslijepodne bude zabavan dan. Dan u kojem ćete savršeno balansirati poslovne i privatne obveze i uživati u odličnom društvu.

SUBOTA:
Današnji dan rezervirajte za čišćenje, ali samo dio dana. Ono ne smije preuzeti kontrolu nad vašim slobodnim danom. Subotu poslijepodne obavezno rezervirajte za sebe!

Članci koje smo odabrali za vas