godisnjiodmor odmor

Iako ste rezervirali tjedan ili dva dana samo za sebe, isplanirali posjetu baki na selu, odlazak na sve moguće cool ljetne destinacije u blizini, uhvatite sebe u pregledavanju emaila svakih sat vremena ili spavate po cijele dane na svom godišnjem odmoru? Zadnje što želite je stres sa posla osjećati kroz svoj godišnji odmor ili ga u potpunosti prespavati, stoga vam donosimo mini vodič kako se uistinu odmaknuti od atmosfere koja je vladala na vašem poslu i doseći najvišu razinu opuštanja.

Za početak, uhvatite svoje naočale za čitanje, navucite smiješak i spremite se za dane ispunjene od jutra do večeri, a možda i do jutra nakon uz ova 4 savjeta.

#1 Ugasite svoj mobitel

On je najveći izvor svega vašeg stresa, a i kako ćete doživjeti sve oko sebe na vašem putovanju ili izletu ako vam glava stalno viri iza malenih ekrana? Radije oči uperite u ljepote prirode i osluhnite cvrčke sa terase za vrijeme poslijepodnevnog opuštanja.

01

 

#2 Nemojte planirati baš svaku minutu

Prvo, biti ćete jako razočarani ako nemate kvačicu na svakoj od tih stvari sa liste, a drugo, propustiti ćete čar slučajnih upoznavanja, iznenadnih odlazaka na more i vožnji malo iza ponoći uz stare hitove.

#3 Radite ono što ste rekli raditi kada budete na godišnjem

Početak pravilnije prehrane, upis u ronilačku školu, sortiranje obiteljskih fotografija ili ludi party za rođendan koji ste dugo odgađali. Ili sve od navedenog, dok god je to ono što volite.

#4 Otputujte.

Kako se bolje odmaknuti od svega nego putovanjem za koje ste vrijedno uštedjeli novac? Imajte na umu manju kameru koja može stati u džep (kako bi vam bilo što zgodnije istražiti sva čudesa zemlje koju ste posjetili), savjetovanje sa lokalnim konobarima u želji za što boljom preporukom za izlaske navečer i ne zaboravite istraživati, što više moguće.
I da, ne zaboravite na savjet broj 1.

Članci koje smo odabrali za vas