Photo-08-06-2017-11-05-44

Kalendarski dolazak šestog mjeseca podsjetnik je da je pred nama novih 6 mjeseci kroz kojih možemo naučiti i uraditi puno toga. Podsjeti nas i da se trebamo više smijati, pokazati našim bližnjima da nam je stalo do njih, ali i da je vrijeme da neke stvari promijenimo, učinimo boljima, ljepšima, jednostavnijima. Koje biste stvari svakako (ukoliko još niste) trebali dodati na listu, pogledajte u nastavku.

#Misliti više na zdravlje
Iako sve češće u medijima pronalazimo naslove koji upozoravaju na važnost doručka, unosa proteina i detoksa od gaziranih pića, te informacije brzo potisnemo kad na red dođe rješavanje to do lista, trčanje na roditeljske sastanke, kupovina namirnica i vikend druženja s dragim ljudima. Postavite si zadatak – naučite sve o namirnicama, zašto je našem organizmu potrebna voda i proteini, te otkrijte jednostavne i zabavne recepte kako pripremati zabavna i ukusna jela sa osnovnim namirnicama iz hladnjaka. Uz to, naručite se konačno na pregled kod doktora. Bez izlika.  Stavite svoje zdravlje na prvo mjesto i dajte organizmu svaki dan potrebni boost.

#Posložite financije
Stanite konačno u koštac s vašim primanjima.
Razmislite o svom tjednom, mjesečnom i polugodišnjem budžetu. Riješite svoje dugove. Odredite koliko vam je uistinu novaca potrebno dnevno za džeparac te biste li više uštedjeli ukoliko napravite male promjene – npr.kavu za posao ponesite u termosici, a do posla, ukoliko to prilike dopuštaju, prošetate. A ukoliko vam je potrebna pomoć, obratite se kolegi koji se super snalazi u računovodstvu i financijama.

#Planirajte
Sve - od manikure preko kupovine namirnica do slanja emaila. Posložite svoje obveze po važnosti i hitnosti i redovito se nagradite nakon svakog obavljenog posla. Pokušajte preskočiti besciljno otvaranje emaila, društvenih mreža ili gledanje kroz prozor, te uvijek sami sebe motivirajte da unatoč hrpi posla koja vas čeka, vi sve to stižete završiti. Zapisujte vaše želje i ciljeve, te ih uređujte iz tjedna u tjedan dok ih ne ostvarite.

f84fab2316ac753cb71d6882227a7f0c

#Dajte si ocjenu na osnovu dosadašnjih rezultata
Svaki mjesec. Razmislite jeste li ovaj mjesec učinili nešto što dosada nikada niste? Koje ste pogreške napravili? Dokle ste došli sa ostvarenjem ciljeva? To će vam pomoći da shvatite koji su vaši naredni koraci.  

Članci koje smo odabrali za vas