samopouzdanje1

Svi smo prošli kroz dane kada nam se čini da nam sve što radimo samo prolazi kroz prste. Buran tempo na poslu, balans između privatnog i poslovnog života, brojne obveze... sve to skupa može utjecati na osjećaj nesigurnosti. No, osjećaj razočaranja ili neuspjeha koji ste osjetili ne smije ostati u vama. Na ovaj ili na onaj način negativnost morate izbaciti iz svog života te uzeti novi list papira i početi iznova. Krenuti ispočetka nije pogrešno i iako je teško, morate to napraviti kako biste ponovno zavoljeli sebe. To je prvi korak ka samopouzdanju.

#1 Pogriješiti nije pogrešno

Greške su tu da se rade i da se na njima uči. Nitko nije savršen, a mi stojimo iza toga da veću grešku radimo ako ni ne pokušamo. Uvijek je bolje svakako reći: ‘Ups!’, nego se stalno pitati: ‘Što ako...?’.

05

#2 Vi samoj sebi trebate biti na prvom mjestu

Ključni korak ka samopouzdanju je prihvaćanje same sebe. Zapravo, to je ono što vam vaša sestra, mama, tata ili bilo koji uzor u životu pokušavaju reći otkako su upoznali vaše posebnosti. Upravo to nešto je samo tvoje i umjesto da to skrivate i bojite se pokazati to nešto posebno svijetu. To je trenutak koji ste čekali.

#3 Prihvatite svoje tijelo

Dok god se hranite zdravo i pazite na sebe, onda izgledate odlično. Vaša slika o vašem tijelu je najvažnija i čim to prihvatite i shvatite, zavoljeti ćete sebe i imati ćete punu vreću samopouzdanja.

#4 Neka vaš govor tijela govori sve

Zar ne mislite da osoba koja stoji upravno, sa rukama lagano naslonjenima na bokove i prekriženim nogama sa širokim osmijehom ne spada u osobe sa velikim samopouzdanjem? Toj skupini odsada možete pripadati i vi. Jedino što trebate je osvrnuti se oko sebe, dignuti pogled s poda, biti graciozni i utjeloviti divu koju niste ni znali da imate u sebi. Tada će se samopouzdanje širiti posvuda oko vas.

#5 Glazba je sjajno rješenje

Kada slušate svoje omiljene ritmove i riječi pjesama koje vas uvjeravaju da potvrdu svoje veličine i snage ne morate tražiti u mišljenju drugih, također možete pronaći jednu dozu samopouzdanja. Pogotovo u onim danima kada se osjećate loše i nesigurni u sebe. Neka slušanje glazbe postane dijelom vaše rutine.

#6 Zamislite cilj i put do njega

Ako u svojoj svakodnevici cilj vizualizirate kao moguć i izvediv onda će taj cilj postati nešto normalno i što se zapravo može dogoditi jer ćete se boriti za njega. Tada se nećete bojati, nećete odustati, znati ćete što je ispravno i imati ćete samopouzdanja. Samo trebate vjerovati u sebe.

Foto: pinterest.com 

Članci koje smo odabrali za vas