02

Da, i nama se događaju dani kada nam je raspoloženje na vrlo niskoj razini, a s njim i motiviranost i produktivnost. U tim danima uvijek nekako inspiraciju za rad i bolje raspoloženje pronađemo u različitim stvarima, bilo u druženju sa prijateljima, gledanju filma ili jednostavno odmaranju. No, vrijeme je da saznate kako to bezvoljno raspoloženje zauvijek zamijeniti sa zadovoljstvom koje će zračiti iz vas.

#1 Zahvalne su

I za najmanje sitnice. Na taj način ćete uvijek cijeniti svoje vrijeme, a i tuđe, kao i svoj i tuđi rad, a problemi i blage komplikacije na putu do cilja vas neće lako smesti. Koncentriranost će biti puno veća ukoliko budete zadovoljni i samim time što ste se nagovorili da počnete izvjesni rad i ustrajete u tome da ga završite.

#2 Vježbaju i jedu zdravo

Dokazano je već odavno da vježbanjem možete popraviti svoje raspoloženje i zadobiti taj osjećaj ispunjenosti i uspjeha kada vidite da ste uspjeli otrčati koliko ste htjeli ili uraditi određen broj trbušnjaka. Na neki način je isto i sa hranom. Unošenjem proteina, imat ćete energiju dostatnu za sve sate u danu, nećete izgledati iscrpljeno, a motivacija će vam postati novi najbolji prijatelj.

01

#3 Okruže se pozitivnim stvarima

Na svoj stol zalijepite post-it papire sa inspirativnim izrekama, svako jutro se probudite nasmijani i budite ljubazni prema ljudima. Nemojte biti pasivni, nego na putu do posla, do škole ili do obližnje trgovine promatrajte svijet oko sebe. Pronađite sreću svuda oko vas i ona će onda živjeti u vama.

#4 Zaboraviti na bespotrebno analiziranje i shvaćanje stvari osobno

Svi smo ljudi i tu i tamo se dogodi koja osoba da vam pokvari dan svojim ponašanjem. Nemojte joj to dopustiti. Vi nastavite sa svojom pozitivom i pogledajte situaciju koja vas je mogla rastužiti ili razljutiti iz druge perspektive - Je li ovo stvarno vrijedno brige? U većini situacija nije, stoga nemojte narušavati svoj mir i dobro raspoloženje nepotrebnim razmišljanjem o nebitnom.

Za MODAMO.info piše: Marija Perić
Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas