Vjerojatno ne postoji osoba koja je igrala Monopol, a da u jednom trenutku nije pomislila da bi bilo sjajno da je novac koji ima u igri stvaran. S novim izdanjem ove kultne igre, kojim Hasbro proslavlja 80 godina od njenog predstavljanja u Francuskoj, među novčanicama u banci će se naći i pravi novac.


Na francuskom tržištu od prekjučer je 80 kutija s igrom u kojima će biti novčane nagrade. Samo u jednoj kutiji su sve novčanice zamijenjene pravim novcem, što će sretnog kupca obradovati s ukupno 20.580 eura.


Deset kutija Monopola sadržavat će 5 novčanica od 20 eura, dvije novčanice od 50 eura i jednu novčanicu od 100 eura.
Ostalih 69 kutija Monopola bit će opremljeno s 5 novčanica od 10 eura i 5 novčanica od 20 eura.Kako bi se pravi novac ubacio u kutije, organizirana je tajna operacija u mjestašcu Creutzwald, gdje se igra pakuje i otprema na tržište.

Monopol se prodaje u 111 zemalja i preveden je na 43 jezika, a samo u Francuskoj se svake godine proda preko 500.000 primjeraka. Osamdeset sretnih kutija sakriveno je među njih 30.000 koje su od ponedjeljka na tržištu. Novac je raspoređen u classic, junior, electronic i vintage verzije igre.

U slučaju da ste u Francuskoj, obradujte se primjerkom ove kultne igre. Tko zna, možda baš vaša bude dobitna.

Foto: Getty Images

Članci koje smo odabrali za vas