Pružajući podršku Mostar Blues & Rock Festivalu, u produkciji BHRT-a je snimljen dokumentarni film o ovogodišnjem festivalu pod nazivom „Mostar Blues & Rock Fest 2014“.

Dvanaesto izdanje Mostar Blues & Rock Festivala je svojim programom ponovo skrenulo veliku pažnju publike, ali i medija koji u ovoj manifestaciji vide ponovno etabliranje bluesa i rocka u percepciju gradske sredine.

Sociološki, ovaj festival već dvanaest godina predstavlja mlade autore i grupe, motivirajući tako njihov rad uvrštavajući ih u program s velikanima tog muzičkog usmjerenja, ali i okuplja publiku svih generacija iz cijele regije i Europe, što za Mostar i BiH ima višestruki značaj; doprinos rejtingu grada i države u obogaćivanju kulturne ponude, pa samim tim i doprinos turističkoj slici.

U realizaciji filma su sudjelovali Dokumentarno-suvremeni program i Zabavno muzički program BHT 1. Film su priredili video novinari Zoran Kubura i Muhamed Mizić, a urednici su Antonela Pehar Šimunović i Dejan Kukrić.

U filmu pogledajte što o festivalu, Mostaru i Bosni i Hercegovini kažu Vlatko Stefanovski, Tito & Tarantula, Bruno Langer, Innes Sibun, Coco Montoya, Eric Sardinas i drugi. Kako je festival stvaran, šta kažu mladi sudionici, tko pomaže organizaciju, inicira li ovaj festival evoluciju rocka među mladima Mostara, postaje li dolina Neretve dolina Mississippija, kuda festival ide dalje... pitanja su na koje ovaj izvrsni film nudi odgovore.

Direkcija Mostar Blues & Rock Festivala, u saradnji sa televizijskom kućom BHRT, organizuje pretpremijeru ovog filma u Muzičkom centru Pavarotti, u petak, 7.11. sa početkom u 21 sat.

Pored obraćanja predstavnika organizacijskog tima festivala, nakon projekcije filma, blues-rock grupa VOD će održati unplugged koncert.

Dan poslije, u subotu, 8.11., BHRT će u svom programu emitirati TV premijeru ovog dokumentarnog filma sa početkom u 22:30 sati.

Prepuštamo vama da izaberete kako ćete i gdje gledati ovaj dokumentarac koji nama, kao velikim fanovima Mostar Blues & Rock Festivala, zvuči jako zanimljivo.

Foto: mostarblues.com

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl