patricia kordic cocopat instasavjeti modamo nsl

Patricia Kordić jedna je od osnivačica branda Cocopat, bh.branda koji se bavi ručnom izradom torbi i koji je u posljednjih par godina osvojio simpatije brojnih dama svojim elegantnim dizajnom. Ono što ga izdvaja jeste i činjenica da su ga osnovale mama i kćer, koje sa svakom novom kolekcijom idu korak naprijed. Patricia je i vlasnica Instagram profila koji broji 48.7 tisuća pratitelja. Zanimljive fotografije i interaktivni postovi potaknuli su nas da u razgovoru sa mladom i poduzetnom Patriciom saznamo što je to ključno za dobru Instagram objavu.

1. Što je ključno za dobru fotografiju(koji filteri, svjetlost, boje...)?
Vjerojatno zvuči ''izlizano'', ali i ja moram reći da je za dobru fotografiju najbitnija - dnevna svjetlost. Uglavnom koristim aplikaciju VSCO koja ima meni osobno najljepši izbor filtera i daje fotkama ''mekani, sanjarski'' štih. Nakon toga obično završim ''uređivanje'' sa Instagram opcijama (brightness, contrast) i fotka je spremna za objavu!

patricia kordic cocopat instasavjeti modamo 6

2. Kako kreirati opis ispod fotografije?

Budući da je Cocopat instagram profil orijentiran na promociju torbi koje izrađujemo, obično u opisu navedemo informacije o modelu sa slike, kako bi djevojke koje žele naručiti imale u vidu osnovne informacije o torbi koja im se sviđa.

3. Koje hastagove koristiti?

Naši personalizirani hashtagovi su #cocopat #cocopatbags i oni obavezno idu uz svaku fotku. Od onoga što je na fotografiji zavisi koje ćemo dodati; uz outfit post obično ide #ootd, a možete označiti i brandove koje nosite jer uvijek postoji mogućnost da će vas neki od njih objaviti na svojim profilima i to  povećava šansu da što više ljudi vidi vašu objavu. Naravno, bitno je napomenuti da za korištenje bilo kojih hastagova vaš profil mora biti javan/otključan jer vam u suprotnom hashtagovi ne vrijede.

patricia kordic cocopat instasavjeti modamo 5

 

4. Na koje detalje treba obratiti pozornost prilikom snimanja Instagram fotografije?

Budući da djevojke naručuju naše torbe preko interneta, na nama je da im što vjerodostojnije prikažemo proizvod na slici, od boje, veličine, materijala itd. Kad fotkam, trudim se da uvijek imam dobru svjetlost pa je to obično kod prozora ili vani. Često mi se javljaju djevojke da se zahvale jer ih je baš naša fotka na temu ''kako iskombinirati torbu'' inspirirala šta obući taj dan na posao.

5. Koliko često objavljivati fotografije u jednom danu?

Mi obično objavljujemo minimalno jednu sliku dnevno jer zbog silnih obaveza više ne stižemo. Nekada objavimo i dvije, tri dnevno, kada imamo više slobodnog vremena. Izbjegavam objavljivati više od toga jer je mala mogućnost da sve fotke dosegnu određen broj pregleda zbog nedavnih izmjena na Instagramu.

patricia kordic cocopat instasavjeti modamo 7

6. Koliku ulogu igraju Insta Stories za populariziranje jednog branda?

Insta stories su relativno nova opcija na Instagramu, tako da smo i mi još uvijek amateri u tome. U svakom slučaju mislim da je plus jer preko kratkog videa možete pokazati proizvod sa svih strana. Također, možete omogućiti svojim pratiteljicama da zavire u vašnu dnevnu rutinu i vide kako prolazi jedan dan u COCOPAT radionici i izvan nje. 

Članci koje smo odabrali za vas